Hlavní obsah

Bělgorod pořád bombardují, stěžovala si Ruska v odposlechu. Voják zmínil absolutní chaos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev/Bělgorod

Na neustálé už tři týdny trvající bombardování si stěžovala obyvatelka Bělgorodu, která si telefonovala s ženou z jiného místa Ruska. Odposlechnutý hovor zveřejnila ukrajinská vojenská rozvědka HUR. Ta také zveřejnila telefonát vojáka, který si stěžoval, že v oblasti panuje děsivý chaos. Z odposlechů taky plyne, že se v Rusku mluví o útoku na Sumy a Charkov.

Opět nemáme dobré ráno, posteskl si gubernátor ruského Bělgorodu. Město čelilo ostřelováníVideo: AP

 
Článek

„Viktorko, u nás v Bělgorodu jsou to tak tři týdny. Ze záchodu a z koupelny nevylezu. Zrovna odvolali poplach. Zase poplach, ve dne v noci, i ráno, bombardují a bombardují,“ stěžovala si obyvatelka Bělgorodu na dělostřelecké bombardování.

„Tady je to hrozné. Jestli jsi to četla na internetu, tak odvezli 8000 dětí z Bělgorodu do dalších oblastí, do sanatorií, do táborů a tak dále. Bělgorod se stal pustým,“ dodala.

Pak ještě hovořila o tom. že se mluví o letní ruské ofenzívě. „Na Charkov, ze Sumské oblasti, budou ho obkličovat, nepůjdou přímo,“ uvedla žena.

Do Grajvoronu nesmí ženy a děti

Další žena zase mluvila o tom, že je omezen vstup do Grajvoronu v Bělgorodské oblasti, kde operovala Ruská legie: „Táta říkal, že byla schůze. Nepouštějí ženy a děti, ale my s Olou přijedeme do městečka. Když byl táta na schůzi, tak říkal, jak to že nepouštějí? Pouštějí. No na schůzi v Bondarevu mu řekla - ženy a děti nepouštějí.“

Není jasné, kdy se rozhovor odehrál. Uváděné skutečnosti ale naznačují, že může být z posledních pár týdnů, kdy protiputinovská Legie Svoboda Ruska pronikla do pohraničí v Bělgorodské oblasti.

Banda pěti set rypáků

HUR také toto úterý zveřejnila odposlechnutý vulgaritami prošpikovaný rozhovor vojáka, který si stěžuje na chaos, který panuje v Bělgorodu: „Pamatuješ? Jak jsem vyprávěl o situaci. Tak v sobotu a v neděli bordel. Do sedmi osmi připravovali kluky na vyslání.“

„Na schůzi mluvili, že budou formovat nové brigády. Tady jen dali dohromady bandu 500 rypáků,“ pokračoval, „Poje**né. Bordel.“

Ostřelovaný Bělgorod skončil mezi nejlepšími městy pro život v Rusku

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám