Hlavní obsah

Sankcím čelí i Kadyrovova matka. Hranice padly, udělám cokoliv, běsní čečenský lídr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojené státy uvalily finanční sankce a zákaz vstupu i na matku čečenského vůdce Ramzana Kadyrova. Rozzuřený lídr autonomní republiky zareagoval s tím, že Washington tímto rozhodnutím překročil veškeré hranice. Kadyrov je prý nyní v odvetě připraven udělat už úplně cokoliv.

Foto: Profimedia.cz

Ramzan Kadyrov se svou matkou Ajmani na archivním snímku

Článek

„Rychle zrušte sankce… To, že jste je uvalili na mou matku. To vám neodpustím. Udělám cokoliv!“ hrozí Kadyrov, který na zveřejněném videu nepůsobí příliš svěžím dojmem.

Ve výhrůžkách Západu pak pokračuje. „Tohle nám jen rozvazuje ruce. Pokud si Spojené státy takové zločinné metody legitimizovaly, nebudeme se už omezovat žádnými hranicemi,“ běsní Kadyrov.

„Ať si užijí sankce, které jsou pro nás bezbolestné. Budeme pokračovat v lámání zad ukrajinsko-NATO gangům. Můžeme se dokonce dostat na Elbu,“ hrozí čečenský lídr tažením až na italský ostrov.

„Ministerstvo zahraničí (USA) se cítí příliš jistě, když tlačí ukrajinský lid k smrti a zakrývá se duhovou demokracií. Je nutné rozdrtit tuto americkou ohavnost,“ uzavírá své hrozby.

Sedmdesátiletá Ajmani Kadyrovová se na černé listině Washingtonu nově ocitla spolu s dalšími deseti osobami. Postižena byla v souvislosti s ruskou invazí na Ukrajinu na základě takzvaného Magnitského zákona zaměřeného na ty, kdo se podle Spojených států dopustili porušení lidských práv.

Matka čečenského vůdce má podle USA vazby na nadaci svého syna, která byla už dříve pod západními sankcemi.

Média spekulují o velmi vážném zdravotním stavu Kadyrova

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám