Hlavní obsah

Rusové z Bělgorodské oblasti odvážejí jaderné hlavice, tvrdí ukrajinská rozvědka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusové kvapně vyklízejí jaderné hlavice ze skladů v Bělgorodské oblasti. Podle serveru RBK Ukrajina to v pondělí v podvečer oznámil Andrij Jusov z ukrajinské vojenské rozvědky s tím, že se tak děje v souvislosti s útoky ruských přeběhlíků bojujících proti režimu prezidenta Vladimira Putina v regionu.

Foto: Profimedia.cz

Ruský jaderný arzenál. Ilustrační foto

Článek

„Existují i další informace o evakuačních opatřeních. Zařízení Belgorod-22, sklad jaderných zbraní, je také evakuováno Rusy z oblasti poblíž Grajvoronu (město na hranici s Ukrajinou – pozn. red.),“ řekl Jusov podle RBK Ukrajina.

Představitel ukrajinské rozvědky dále zopakoval, že vše, co se v pondělí děje v Bělgorodské oblasti, je vnitřním konfliktem Ruské federace. V podobném duchu se před ním vyjádřil také poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak. Ten na Twitteru napsal, že se jedná o akci ruské gerilové skupiny.

Nepřehledná situace

V Bělgorodské oblasti vyhlásilo Rusko režim protiteroristické operace

Válka na Ukrajině

Co se vlastně v pondělí v ruské Bělgorodské oblasti na hranicích s Ukrajinou stalo a děje, ale není jasné. Jednotky ruských přeběhlíků, kteří tvrdí, že bojují na straně Ukrajiny, oznámily, že v příhraniční oblasti útočí ony. Rusové hovoří o ukrajinských sabotérech.

Jisté je to, že ozbrojení záškodníci napáchali škody v několika obcích v Bělgorodské oblasti, na místě jsou oběti; sabotéři jsou zřejmě stále v terénu a ozbrojené složky včetně agentů FSB v oblasti provádějí „protiteroristickou operaci“. Gubernátor Bělgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov vyhlásil mimořádný režim protiteroristické operace.

Útok Rusů na Rusko? Jdeme vás osvobodit, vzkazují legie přeběhlíků lidem v Bělgorodské oblasti

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám