Hlavní obsah

V Bělgorodské oblasti vyhlásilo Rusko režim protiteroristické operace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gubernátor Bělgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov kvůli útokům sabotérů vyhlásil mimořádný režim protiteroristické operace. V pondělí večer o tom informovala agentura Interfax.

Foto: Profimedia.cz

Jednotky ruské pohraniční stráže

Článek

„Aby byla zajištěna bezpečnost občanů v Bělgorodské oblasti, byl ode dneška (pondělí) zaveden právní režim protiteroristické operace, který stanoví zvláštní opatření a dočasná omezení. Počínaje kontrolou dokladů totožnosti jednotlivců a konče pozastavením činnosti nebezpečných průmyslových odvětví a organizací, které používají výbušniny a radioaktivní, chemicky a biologicky nebezpečné látky,“ napsal podle agentury Interfax Gladkov na Telegramu.

Uvedl, že většina obyvatel příhraničních vesnic území dočasně opustila. Úřady kontrolují vjezdy a výjezdy do regionu a omezují pohyb lidí a vozidel.

Situace je nepřehledná

Co se vlastně v pondělí v ruské Bělgorodské oblasti na hranicích s Ukrajinou stalo a děje, není jasné. Jednotky ruských přeběhlíků, kteří tvrdí, že bojují na straně Ukrajiny, oznámily, že v příhraniční oblasti útočí ony. Rusové hovoří o ukrajinských sabotérech a poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak o ruských partyzánech.

Útok Rusů na Rusko? Jdeme vás osvobodit, vzkazují legie přeběhlíků lidem v Bělgorodské oblasti

Válka na Ukrajině

Jisté je to, že ozbrojení záškodníci napáchali škody v několika obcích v Bělgorodské oblasti, na místě jsou oběti, sabotéři jsou zřejmě stále v terénu a ozbrojené složky včetně agentů FSB v oblasti provádějí protiteroristickou operaci.

Ruští přeběhlíci překvapivě útočí v Rusku. Vytvářejí bezpečnostní pás, tvrdí Kyjev

Válka na Ukrajině
Foto: Novinky

Mapa území, kde mají operovat bojovníci proti putinovskému režimu

Reklama

Výběr článků

Načítám