Hlavní obsah

Rušno na Krymu. Rusko informuje o nočním útoku ukrajinských dronů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská armáda v noci na sobotu odrazila útok 20 ukrajinských dronů na objekty na Krymském poloostrově. Informovaly o tom ruské zpravodajské agentury s odvoláním na ruské ministerstvo obrany.

Foto: Reuters

Záběr s následky jednoho z předchozích útoků na okupovaný Krym

Článek

Systémy protivzdušné obrany podle ministerstva sestřelily 14 bezpilotních letounů, dalších šest dronů bylo zneškodněno elektronicky. „V důsledku zmařeného teroristického útoku nedošlo k žádným zraněním ani škodám,“ cituje ze zprávy ministerstva agentura Interfax.

Ukrajinská agentura Unian upozornila, že svědci popisovali hlasité výbuchy a že dočasně byl v noci zastaven provoz na Kerčském mostě spojujícím Krym s ruskou pevninou.

V poslední době jsou dronové útoky, exploze a následné požáry v Rusku na denním pořádku. Podle hodnocení médií jsou některé z těchto událostí dílem ukrajinských sil. Ukrajina, která se už zhruba rok a půl brání ruské invazi, ale tvrdí, že na ruské území neútočí.

Útoky na lodě i mosty. Ukrajinci převzali iniciativu a jdou si pro svůj Krym

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám