Hlavní obsah

Ruský ropný sklad zasáhl ukrajinský dron, hlásí tamní gubernátor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinský bezpilotník zasáhl ropný sklad v ruském městě Klincy, ohlásily tamní úřady. Podle nich při úderu nebyl nikdo zraněn, ale shozená munice částečně poškodila betonovou konstrukci a nádrže na skladování pohonných hmot.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinský dron UJ-22 Airborne. Ilustrační snímek

Článek

„Ukrajinský dron zaútočil na sklad ropy Brjanskněftěprodukt společnosti Rosněfť v Klincy,“ napsal ve čtvrtek na síti Telegram Alexander Bogomaz, gubernátor Brjanské oblasti, která sousedí s Ukrajinou. „Pohotovostní jednotky jsou na místě,“ dodal.

Jeden z řady úderů

Podobných zpráv je jen z Brjanské oblasti za poslední dobu řada. Jen o den dříve Bogomaz psal o dalším útoku ukrajinského dronu ve městě Starodub s tím, že cílem byla tamní administrativní budova. Ani v tomto případě nebyly hlášeni žádní zranění.

O údajném zmařeném „teroristickém útoku“ na ropovod Družba v Brjanské oblasti zároveň bez bližších podrobností ve středu informovala společnost Transněft, informovala agentura TASS. I tento incident se obešel bez raněných.

Ruský voják se vzdává ukrajinskému dronu u Bachmutu

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám