Hlavní obsah

Rusko dál ostřeluje a bombarduje Ukrajinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rusko podniklo v noci na úterý několik vzdušných útoků na Ukrajinu. Při raketovém útoku na Kryvyj Rih byl zraněn muž a poškozeno bylo dvacet domů. Terčem útoku se stalo také Záporoží, kde bylo poničeno několik obytných domů.

Hasiči likvidují v Záporoží oheň po ostřelováníVideo: Reuters

 
Článek

„Tuto noc nepřítel opět napadl Záporoží. Výbuchy poškodily čtyři vícepodlažní domy,“ uvedl na Telegramu tajemník městské rady Anatolij Kurtev. Dodal, že naštěstí nebyl nikdo zraněn.

„Výbuch v Kryvém Rihu za úsvitu. Nepřítel podnikl raketový útok. Zničena byla obydlí místních obyvatel - dvacet domů a elektrické vedení,“ napsal na Telegramu gubernátor Dněpropetrovské oblasti Serhij Lysak.

„Podle předběžných informací byl zraněn jeden muž, kterému pomohli a léčí se ambulantně,“ dodal k následkům útoku.

Foto: Reuters

Hasiči likvidují v Záporoží oheň po ostřelování

Ukrajinskému dronu se podařilo zapálit ruský strategický bombardér

Válka na Ukrajině

Rusové bombardují ukrajinské pozice u Orichivu

Rusko také podniklo letecké útoky na místa soustředění ukrajinských jednotek v Orichivu, odkud Ukrajinci vedou útoky na Robotyne. Uvedla to ruská agentura RIA Novosti s odvoláním na blog Vladimira Rogova My spolu s Ruskem.

„Dnes na úsvitu naše taktické letectvo aktivně zasahuje bombami FAB-500 proti místům soustředění vojáků ukrajinských ozbrojených sil a na soustředění jejich těžké techniky na záporožské frontě,“ uvedla agentura.

Zasaženo podle ní bylo nejen okolí Orichivu, ale i samotné město. Tuto zprávu není jak ověřit, nekomentovalo ji ani ruské ministerstvo obrany.

RIA Novosti pak citují příslušníka praporu speciálních sil Osman, že se Ukrajinci pokoušejí dva měsíce dobýt Robotyne, aby se jim podařilo otevřít cestu na Tokmak. Zmiňuje, že v obci nestojí žádný dům, ale neuvádí, kdo ji kontroluje.

Náměstkyně ukrajinského ministra obrany Hanna Maljarová uvedla v pondělí, že Ukrajinci uspěli při postupu jihovýchodně od Robotyne a jižně od Malé Tokmačky.

Ruský pokus o protiútok východně od Robotyne byl podle ní odražen, ale o samotnou obec se dál bojuje, což plyne i z vyjádření ruských vojenských blogerů.

OBRAZEM: Při barbarském útoku na Černihiv umírali hlavně ukrajinští civilisté

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám