Hlavní obsah

Rusko vydalo zatykač na hlavního prokurátora z Haagu. V odvetě za Putina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Rusko vydalo zatykač na hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu v Haagu (ICC) Karima Khana v odvetě za obdobný krok soudu vůči ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. S odvoláním na databázi ruského ministerstva vnitra o tom v pátek informovala agentura TASS.

Foto: Profimedia.cz

Karim Khan

Článek

ICC, který stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny, na Putina vydal zatykač letos v březnu, a to v souvislosti s ruskou invazí na Ukrajinu, konkrétně kvůli únosům ukrajinských dětí z okupovaných území do Ruska.

Kromě ruského prezidenta vydal ICC zatykač také na ruskou zmocněnkyni pro práva dětí Mariju Lvovovou-Bělovovou. Moskva už dříve na krok reagovala zahájením trestního stíhání vůči Khanovi a třem soudcům Mezinárodního trestního soudu.

„Khan, Karim Asad Ahmad, narozen 30. března 1970, Brit, hledaný podle článku trestního zákoníku Ruské federace,“ píše se v databázi ruského ministerstva vnitra. Není uvedeno, o jaký článek se jedná.

Šéf ruských vyšetřovatelů hrozí soudcům z Haagu. A sní o „východním“ tribunálu

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám