Hlavní obsah

Rjabkov varoval před následky zapojení USA do konfliktu na Ukrajině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Rusko nevede s USA dialog o Ukrajině, je to jen výměna signálů, řekl podle agentury Interfax náměstek ruského ministerstva zahraničí Sergej Rjabkov.

Foto: Thomas Peter, ČTK/AP

Náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov.

Článek

„Nejsem si vědom žádného dekonfliktního kanálu v souvislosti s tím, co se děje na Ukrajině. O ničem nevím. Na ukrajinské téma nevedeme se Spojenými státy žádný dialog, protože pozice jsou radikálně odlišné,“ řekl Rjabkov.

Reagoval tak na zprávy západních médií, podle nichž Spojené státy jednaly s Ruskem, aby zabránily konfliktům v souvislosti se situací na Ukrajině.

„Pravidelně si vyměňujeme signály o tom, jak jsou určité akce Moskvy nebo Washingtonu vnímány v Moskvě či Washingtonu. Ale rozdílnost přístupů a nekonzistentnost argumentů nevedou k tomu, že by se tento dialog rozvíjel,“ zdůraznil Rjabkov.

Náměstek uvedl, že Rusko „vysílá signály“, že ze strany USA „zvyšování napětí a jejich politika hlubšího zapojení do tohoto konfliktu jsou plné vážných důsledků, rizika rostou“.

Podle jeho slov navzdory ujišťování a podrobnému vysvětlování postojů nadále spekulují o jaderných zbraních.

Rusko zahájilo invazi na Ukrajinu letos 24. února. Konflikt si podle odhadů již vyžádal desítky tisíc životů a miliony Ukrajinců vyhnal z domovů.

Rusko je připraveno jednat s USA. O Ukrajině ale prý ne

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám