Hlavní obsah

Při ostřelování Doněcku zahynulo 25 lidí, uvádí proruské úřady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně 25 lidí zahynulo a dalších 20 bylo zraněno při ostřelování dočasně okupovaného Doněcku. Na sociální síti Telegram to uvedl Denis Pušilin, Moskvou dosazený šéf části okupované ukrajinské Doněcké oblasti, podle kterého útok mířil na místní tržnici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Podle předběžných informací bylo v důsledku ničivého ostřelování trhu v doněcké čtvrti Tekstilščik zabito nejméně 13 lidí a deset bylo zraněno,“ uvedl na Telegramu Pušilin. „Tržnice byla napadena v neděli, kdy je na ní nejvíce lidí,“ dodal. Později ruské úřady číslo obětí aktualizovaly na 18. Pušilin dále uvedl, že na místě pracují záchranné služby.

Pušilin v neděli krátce po poledni na v jiném příspěvku na Telegramu napsal, že počet obětí stoupl na 25. Dalších 20 lidí bylo zraněno. Podle něj byly mezi nimi i dvě děti, které mají být těžce zraněné.

Ruskem dosazený starosta Doněcku Alexej Kulemzin prohlásil, že na město zaútočili Ukrajinci. Z dostupných zdrojů ovšem toto tvrzení nelze ověřit. Ukrajina se k situaci zatím nevyjádřila.

Doněck, který leží asi 20 kilometrů od frontové linie současné války ruských invazních vojsk proti Ukrajině, je pod kontrolou proruských separatistů zodpovídajících se Moskvě od roku 2014.

K útoku na ruské vojáky u hranic s Ukrajinou se hlásí jejich vzbouření krajané

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám