Hlavní obsah

Praha bude zase naše, blouznil propagandista v ruské televizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv ruská armáda se po roce a půl od zahájení invaze na Ukrajinu snaží ubránit své pozice na Donbasu, v ruských médiích už vyhlížejí rozšíření ruského území hluboko do střední Evropy. Obnovené ruské impérium by mělo zahrnovat i Prahu nebo Berlín, prohlásil nyní v ruské televizi propagandista Nikolaj Vavilov.

Moderátorka Olga Skabejevová

Článek

„Bude to pokračovat dál a budeme stále více získávat roli, kterou mělo ruské impérium. V minulém pořadu jsem nežertoval, když jsem řekl, že Berlín, Drážďany, Praha a Lublaň - všechny budou naše. Proč? Tak to bylo. Když jsme vstoupili do Paříže v roce 1815, do Berlína v roce 1945; nebo konec 18. století - to není náhoda. Rusko je největší země v Evropě, je to obrovská síla,“ rozplýval se Vavilov, který byl v televizi Pěrvyj kanal hostem diskuzního pořadu známé moderátorky Olgy Skabejevové.

Vavilov svým blouzněním zjevně vyvolal veselí i v ruské televizi. Navzdory jeho ujištění, že mluví zcela vážně, cukaly během jeho promluvy koutky úst jak Skabejevové, tak některým dalším přítomným hostům pořadu. „Proč jsme pokaždé odešli? Proč jsme byli vůči svým vítězstvím tak nezodpovědní?“ tázala se jej s pobaveným úsměvem Skabejevová.

„Vítězství tentokrát nastane, až budeme v Kyjevě,“ pokračoval pak dále v plamenné promluvě Vavilov, který snad ani nezaregistroval její poznámku a přešel ke stížnostem na odstranění nedávných sovětských symbolů na obří soše Matka vlasti nad ukrajinskou metropolí.

Britové budou žrát veverky, ale Ukrajině dají houfnice. Ruská propaganda se překonává

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám