Hlavní obsah

Peskovův syn ve válce? Jeho tesla dostala v té době v Moskvě pokuty za rychlost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezentovaná půlroční účast 33letého Nikolaje Peskova, syna Putinova tiskového mluvčího Dmitrije Peskova, v bojích na Ukrajině v řadách wagnerovců dostává další trhliny. Server Meduza uvedl, že v době, kdy měl podle svých slov být Peskov mladší na frontě, dostala jeho tesla v Moskvě dvě pokuty za rychlost.

Foto: Profimedia.cz

Dmitrij Peskov a jeho syn Nikolaj

Článek

Několik médií pochybovalo o tom, že šel Peskovův syn do války, protože jeho tesla nadále dostávala v Moskvě pokuty, uvedl server Meduza.

Není to první případ, kdy je „vojenské angažmá“ Peskovova syna zpochybňováno. Když chtěl tuto informaci zpropagovat na sociálních sítích prokremelský analytik Sergej Markov, zveřejnil fotografii, kterou mu údajně poslali spolubojovníci Nikolaje.

Zachycuje ale vojenskou přísahu syna bývalého ukrajinského prezidenta Petra Porošenka.

Syn Putinova mluvčího prý bojoval u wagnerovců. Na fotce, která má být důkazem, je ale někdo jiný

Evropa

Podle anonymního telegramového kanálu VČK-OGPU Tesla Model X, který do konce března 2023 vlastnil Nikolaj Peskov, porušila pravidla 24. července a 6. listopadu 2022, tedy v době, kdy byl údajně na Ukrajině.

Telegramový kanál zveřejnil snímky z venkovních sledovacích kamer, které zaznamenaly, jak tesla překročila rychlostní limit.

Současní a bývalí bojovníci Wagnerovy skupiny v komentářích telegramového kanálu pak uvedli, že Nikolaj nebyl vidět „ani v Soledaru, ani v Bachmutu“. Přátelé Peskovova syna zase kanálu řekli, že z Moskvy nikam nezmizel. Jiné zdroje tuto informaci nepotvrdily.

Dmitrij Peskov se k tomu nevyjádřil a na otázky Meduzy zaslané Telegramem neodpověděl.

„Dmitrij Peskov přišel a povídá: Ber ho jako řadového dělostřelce,“ citovala Prigožina Komsomolskaja pravda v úvodu rozhovoru. V něm se také píše, že byl Nikolaj vyznamenán medailí Za odvahu a že „správně kontaktovat wagnerovce“ mu pomohl jeho otec.

„Část mě se tam chce vrátit“

Nikolaj v rozhovoru uvedl, že šel bojovat, protože to považoval za svou povinnost a jeho příbuzní toto rozhodnutí podpořili. „Ptali se, jestli jsem si jistý, že rozumím tomu, kam jdu? Odpověděl jsem: ‚Ano‘. A řekli, jdi do toho,“ vyprávěl Nikolaj.

Medaili Za odvahu prý dostal za „určitý vojenský čin“ na Ukrajině.

„Celá moje posádka udělala kus práce. Měli jsme jeden zajímavý výlet. Víc říct nemůžu,“ prohlásil. Wagnerovce pak nazval „přátelským smíšeným kolektivem“ a dodal, že by se rád do války vrátil. „Část mě se k nim chce vrátit,“ dodal.

Já jsem pan Peskov. Zítra k odvodu nepřijdu. Syn mluvčího Kremlu naletěl šprýmařům

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám