Hlavní obsah

Partyzáni zapálili Rusům základnu v Mariupolu, uvedl poradce starosty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli zapálila skupina čtyř ukrajinských partyzánů základnu Rusů v okupovaném Mariupolu. Píší o tom ukrajinská média s odkazem na telegramový kanál poradce starosty Mariupolu Petra Andrjuščenka.

Foto: Sociální síť X

Záběry kouře v Mariupolu

Článek

Andrjuščenko zveřejnil na svém telegramovém kanálu fotografii kouře, jenž má s požárem ruské základny souviset, s komentářem „Příjemný konec týdne.“ Kromě vojenského objektu se prý Ukrajincům podařilo zničit i tři nákladní auta.

„Nedaleko je čtvrť, která je již zcela zdemolovaná. Tento objekt jsme pozorovali delší dobu. Bylo jasné, co je potřeba udělat, ale bylo to velmi náročné na organizaci. A dnes jsme se konečně dočkali,“ dodal Andrjuščenko s tím, že okupanti prý na této základně neustále trénovali.

Zničená skladiště munice

Ukrajinci měli v noci ze soboty na neděli zničit i dvě ruská skladiště munice v okupované obci Olešky v Chersonské oblasti. Tuto informaci na telegramovém kanále potvrdil mluvčí ukrajinské armády Vladyslav Nazarov.

„Okolo půlnoci byly zničeny dva sklady munice v dočasně obsazených Oleškách a došlo i k zásahům útočníků,“ uvedl Nazarov k situaci.

Ukrajinci se snaží okupanty bránící se protiofenzivě tím, že jim zničí zásobovací trasy nebo sklady munice. V sobotu Ukrajinci několikrát vypálili na Kerčský most, jenž spojuje ruskou pevninu s okupovaným Krymem a který Rusové využívají jako důležitý zásobovací koridor. Doprava na mostu byla kvůli tomu přerušena.

Ruské ministerstvo zahraničí zareagovalo s tím, že útoky nezůstanou bez odezvy.

Rusko slibuje odvetu za Krymský most. Tvrdí přitom, že se nic nestalo

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám