Hlavní obsah

Okupanti v Chersonu vyhlásili zákaz vycházení, pak ho odvolali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Proruská správa v Chersonu v pátek vyhlásila 24hodinový zákaz vycházení a znovu vyzvala k evakuaci civilistů. Následně oznámení bez uvedení důvodu smazala.

Foto: Profimedia.cz

Ruskem dosazený správce Chersonské oblasti Kirill Stremousov

Článek

O nepřetržitém zákazu vycházení informoval na Telegramu zástupce regionální správy Kirill Stremousov, který je Ukrajinci kvůli spolčení s okupanty považován za kolaboranta.

„Ve městě Cherson byl vyhlášen zákaz vycházení, který nepřetržitě potrvá 24 hodin, abychom mohli naše město bránit,“ řekl podle agentury TASS Stremousov ve videu zveřejněném na telegramu. Původní video nicméně krátce poté opět smazal a nahradil ho upravenou verzí, ve které se o zákazu nezmiňuje, napsala agentura AFP. V následujícím příspěvku uvedl, že vše je v Chersonu pod plnou kontrolou ruské armády a úřadů.

Ruský prezident Vladimir Putin již předtím nařídil, aby byli civilisté evakuováni.

Rusové v posledních dnech přesouvají vojenskou techniku ​​a personál z pravého na levý břeh Dněpru v Chersonské oblasti na pozadí nedávných rychlých úspěchů ozbrojených sil Ukrajiny při deokupaci regionu.

Putin má najednou starost o civilisty z Chersonu

Válka na Ukrajině

Mezi ukrajinským vedením panují obavy, zda nejde o past.

Britská stanice Sky News s odvoláním na západní představitele informovala, že Vladimir Putin se kvůli očekávanému stažení okupačních jednotek z Chersonu dostane pod rostoucí tlak příznivců tvrdé linie.

Na Krymu uhynuli delfíni, které majitel vyhodil do moře. Odsoudil je k smrti, tvrdí ochránci zvířat

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám