Hlavní obsah

Na ruskou továrnu na obojživelná letadla mířily desítky dronů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ukrajinské drony v noci na sobotu útočily na ruskou továrnu na výrobu obojživelných letadel ve městě Taganrog. Podle agentury Ukrinform ji poškodily. Ruské zdroje mluví o 47 sestřelených ukrajinských dronech.

Foto: Profimedia.cz

Berijev Be-200

Článek

Podle místních obyvatel bylo na obloze nad Taganrogem, městem u ukrajinských hranic na břehu Azovského moře, velké množství dronů. Přilétaly od moře a nálet trval více než hodinu.

Lidé slyšeli nejméně pět explozí, uvedl server Ukrajinska pravda. Podle agentury Ukrinform očití svědkové potvrdili více než dvě desítky explozí, přičemž některé z nich poškodily místní továrnu na výrobu obojživelných letadel.

O zásahu areálu Beriev Aircraft Company mluví kromě agentury Ukrinform také místní účty na síti Telegram. Zmínil to na svém účtu na síti X i poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Geraščenko, i když ten uvedl, že drony továrnu „možná zasáhly“. Továrna vyrábí obojživelná letadla Be-200. Nyní je tam v opravě údajně i letadlo A-50 pro detekci radarů, které bylo dříve poškozeno.

O útoku dronů informovaly i úřady ve městě Kursk.

Šáhed u Mykolajivu narazil do větrné turbíny a zavrtal se do ní

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám