Hlavní obsah

Mina zabila při koupání v Černém moři další dva lidi

Oděsa

Dva lidé při koupání v Černém moři v ukrajinském letovisku Koblevo přišli o život kvůli explozi námořní miny, uvedl ve čtvrtek web Ukrajinska pravda s odvoláním na gubernátora Mykolajivské oblasti Vitalije Kima. Smrt podle něj způsobilo ignorování zákazu koupání, který byl vydán právě kvůli nebezpečí min.

Foto: Profimedia.cz

V Oděse jsou na plážích sítě s varováním, aby lidé nechodili do vody.

Článek

„Ještě jednou opakuji: když je to zakázáno, tak to má důvod. Dva lidi vyhodila do povětří mina v moři,“ uvedl Kim.

Nejde o první podobné neštěstí. Již 11. června úřady v Oděse informovaly o tom, že koupajícího se rekreanta zabil výbuch miny. Starosta města následně slíbil otevřít část pláží, které měly ochránit před minami speciální sítě. Na počátku července ale radnice rozhodla, že během léta zůstanou pláže uzavřené kvůli nebezpečí, že se davy lidí stanou terčem ruských raket.

Výbuch utrhl muži hlavu při koupání u Oděsy

Evropa

Jižní velitelství ukrajinských sil v půli července znovu varovalo před nebezpečím, které hrozí na plážích u přístavního města. Stalo se tak poté, co jeden z místních obyvatel ignoroval výstrahy před minami.

„Muž byl po vstupu do vody vyhozen do povětří výbuchem neznámého zařízení. V důsledku výbuchu došlo k traumatické amputaci hlavy,“ citovala agentura Unian z vyjádření vojáků. Neštěstí se odehrálo v letovisku Bilhorod-Dnistrovskyj. Dotyčný podle očitých svědků onen den slavil své narozeniny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám