Hlavní obsah

Máme svoje lidi v Putinově okolí, tvrdí ukrajinská rozvědka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinská vojenská rozvědka GUR spolupracuje s lidmi z vnitřního kruhu ruského prezidenta Vladimira Putina. Tvrdí to Andrej Čerňak, zástupce šéfa rozvědky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Ve válce používáme všechny prostředky povolené zákonem. Našli jsme mechanismy spolupráce i s lidmi, kteří jsou Putinovi velmi blízcí. Tito lidé jsou mimo podezření, jsou známí jako příznivci ‚velkého Ruska‘,“ řekl Čerňak.

Podle jeho slov vysoce postavení činitelé spolupracují s vojenskou rozvědkou kvůli „přátelským vztahům vůči Ukrajině“. Čerňak zároveň tvrdí, že kolem Putina je poměrně dost lidí, kteří současnou ruskou politiku vůči Ukrajině nepodporují.

„Všichni to dělají pro svůj vlastní prospěch. Někteří, aby si zachránili život. Někteří proto, že přicházejí o peníze. Po invazi na Ukrajinu začala řada lidí velmi rychle ztrácet peníze a vliv. Nelíbí se jim to,“ řekl.

Domnívá se, že v současné době nejsou lidé v Rusku připraveni na žádné převraty, ale „pokud Putin ztratí moc, zničí ho“.

Čerňak současně uvedl, že v evropských zemích ruská špionážní síť nadále aktivně působí.

Putin stahuje wagnerovce z Ukrajiny

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám