Hlavní obsah

Na Kyjev znovu útočily drony, trosky dopadly na dětské hřiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev se v noci na středu znovu stal terčem ruského útoku. Na město spadly trosky několika dronů, které poškodily dvojici nebytových prostor a dětské hřiště. S odkazem na starostu Kyjeva Vitalije Klička o tom informuje zpravodajská agentura Reuters.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Exploze po dronovém útoku v Kyjevě

Článek

Kyjevský starosta Vitalij Kličko na Telegramu napsal, že trosky dronů, proti nimž byla nasazena protivzdušná obrana, dopadly ve dvou čtvrtích města, kde poškodily jednu nebytovou budovu.

„V důsledku nepřátelského útoku na hlavní město a pádu trosek bezpilotního letadla byla poškozena nebytová budova v Solomianském okrese. Ve Sviatošynském začal hořet strom,“ napsal Kličko.

Šéf kyjevské vojenské správy Serhij Popko pak informoval o dopadu dalších trosek poblíž centra města, kde zapálily další nebytové prostory a dopadly také na dětské hřiště.

Ani Kličko, ani Popko neuvedli, že by si útoky vyžádaly zraněné.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Sestřelený dron nad Kyjevem

Ruskojazyčná verze BBC napsala, že výbuchy bylo v noci slyšet i v Oděské oblasti na jihu Ukrajiny.

To potvrdil i šéf oděské regionální správy Oleh Kiper, který uvedl, že v důsledku ruského dronového úderu vypuklo v přístavech na Dunaji několik požárů a v jednom z nich byl také poškozen výtah.

Rusové zaútočili na nemocnici v Chersonu, zasáhli operační sál

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám