Hlavní obsah

Ke Kerčskému mostu se blíží podzimní vítr. Ukrajina si dobírá Kreml

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinská vojenská rozvědka (GUR) pohrozila Ruské federaci „podzimním větrem“, který se podle zveřejněného videa blíží ke Kerčskému mostu. GUR tím naznačila možný útok na tuto klíčovou stavbu, která spojuje dočasně okupovaný Krymský poloostrov s ruským Krasnodarským krajem.

Ukrajinská rozvědka zveřejnila video s Kerčským mostemVideo: Rozvědka ukrajinského ministerstva obrany

 
Článek

„Krymský podzimní vítr a zcela zbytečná výstavba,“ stojí v názvu videa, které na YouTube kanálu zveřejnila ukrajinská rozvědka. „Na pokračování…,“ stojí v jeho popisku.

Zhruba dvacetisekundové video ukazuje Kerčský most z pohledu ukrajinského pobřeží. Kamera se však během několika vteřin přesune na pláž, na kterou příslušníci GUR položili telefon s ukrajinskou vlajkou a nápisem „GUR Artan“.

Ukrajinská rozvědka tím připomněla elitní speciální jednotku zvláštního určení, která podle ukrajinského listu The Kyiv Post (KP) vznikla v prvních dnech ruské invaze na Ukrajinu. „Na základě videa se zdá, že Artan nyní sleduje Kerčský most, a to doslovně,“ uvedl KP.

Ukrajinci poslali Rusům na večírek Dne raketových vojsk HIMARS. Herečka a 25 okupantů je po smrti

Válka na Ukrajině

Jednotka GUR Artan se podílela například na zajištění Hadího ostrova, tedy místa, kde zazněla památná věta ukrajinského obránce Romana Hrybova „Ruská válečná lodi, jdi do pr…“.

Zasloužila se také o zářijové osvobození Bojkových věžích, plošin na těžbu plynu a ropy, kterou ruští okupanti pod svou kontrolu dostali v roce 2015.

Ukrajinci se chlubí rekordním zásahem. Odstřelovač trefil okupanta na téměř čtyři kilometry

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám