Hlavní obsah

Já vás varoval. Musíme jednat, reaguje na dění v Polsku Zelenskyj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil explozi v Polsku za velmi významnou eskalaci. Polská média uvádí, že výbuch způsobil dopad úlomků sestřelených ruských raket, dva lidé jsou po smrti. Opakovaně jsme vás varovali, připomněl Zelenskyj.

Foto: UN TV

Volodymyr Zelenskyj v OSN

Článek

„Dnes se stalo to, před čím jsme dlouho varovali. Mluvili jsme o tom. Teror se neomezuje jen na hranice našeho státu,“ uvedl Zelenskyj.

Napsal, že ruské rakety zasáhly Polsko, byť neuvedl, na jaké zdroje se odkazuje. Vyjádřil upřímnou soustrast v souvislosti s úmrtím dvou lidí.

KOMENTÁŘ: Dopad raket na území Polska nelze ignorovat. Na hrubý pytel patří hrubá záplata – Alex Švamberk

Komentáře

„Kolikrát už Ukrajina řekla, že teroristický stát se neomezí na naši zemi?“ pokračoval Zelenskyj, který od začátku ruské agrese skutečně několikrát upozorňoval, že existuje reálné riziko, že konflikt zasáhne i další země v Evropě.

„Střelba raketami na území NATO … Jedná se o ruský raketový útok na kolektivní bezpečnost! Jedná se o velmi významnou eskalaci. Musíme jednat,“ vyzval Zelenskyj.

Ujistil Poláky, že Ukrajina je bude vždy podporovat.

ON-LINE: Raketu, která zasáhla Polsko, zřejmě odpálili Ukrajinci, zní z USA

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám