Hlavní obsah

Hledáme kopáče zákopů. Na ruských pracovních webech se objevily neobvyklé inzeráty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ruských sociálních sítích a internetových stránkách s nabídkami práce se objevily inzeráty shánějící pracovníky pro budování zákopů a opevnění v okupované ukrajinské Záporožské a Luhanské oblasti a v Bělgorodské oblasti na západě Ruska. Informuje o tom zpravodajský portál Meduza.

Foto: Profimedia.cz

Zákopy na Dobase

Článek

V inzerátech je za práci na rotačním základě v cyklech od 30 do 90 dnů nabízen plat 89 000 až 258 tisíc rublů (asi 31 500 až 91 200 korun). Ačkoliv takováto odměna převyšuje ruskou průměrnou mzdu, ve většině nabídek nejsou uvedeny žádné požadavky, které by uchazeči měli splňovat. Nutná není ani předchozí zkušenost z podobných oborů, potřeba je jen být zdravý. Zaměstnavatelé nabízejí ubytování, jídlo a dopravu zdarma. Práce obnáší hloubení zákopů, stavbu opevnění a bunkrů nebo rozmisťování protitankových zátarasů.

Většina inzerátů pochází od společnosti StrojKom, která na svých internetových stránkách uvádí, že stavěla Krymský most, letiště v Soči nebo mrakodrap Lachta Centr v Petrohradu. Nicméně telegramový kanál Možem Objasniť uvádí, že u inzerátů StrojKomu se objevuje mnoho negativních komentářů. Lidé, kteří pro tuto společnost údajně pracovali, tvrdí, že se bydlí ve vojenských stanech, životní podmínky jsou špatné, mzdy nejsou vypláceny včas a v plné výši. „Nenechte se nalákat společností StrojKom, ať vám slibují cokoliv. Utečte odtamtud,“ varují lidé se zkušeností s touto firmou.

Velvyslanci zemí EU se shodli na dalších sankcích proti Rusku

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám