Hlavní obsah

Girkin potvrdil stovky mrtvých v Makijivce. Může se to opakovat, uznal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý vůdce proruských separatistů a někdejší spojenec prezidenta Vladimira Putina Igor Girkin na Telegramu potvrdil, že počet ruských vojáků zabitých při ukrajinském úderu na základnu v Makijivce je minimálně dvě stě, možná i víc. Podle jeho informací navíc nelze vyloučit, že se podobný incident bude opakovat.

Foto: Twitter/Tendar

Zničená kasárna ruských vojáků

Článek

„Objekt, v němž sídlila jednotka X, složená převážně z mobilizovaných ruských občanů a bojových jednotek, byla téměř zcela zničena detonací munice uložené ve stejné budově. Zničena byla také téměř veškerá vojenská technika, která stála v blízkosti budovy bez sebemenší známky maskování,“ napsal Girkin na Telegramu.

Údaje o přesných počtech mrtvých zatím nejsou k dispozici, mnoho vojáků je údajně stále pod troskami. „Každopádně počet mrtvých a zraněných se počítá na mnoho stovek,“ uvedl Girkin, který rovněž upozornil, že podobný incident se může opakovat.

„Byl jsem varován, že se něco takového může kdykoli opakovat, protože to nebylo jediné takové (extrémně zahuštěné) rozmístění personálu a techniky v zóně zásahu raketami HIMARS. A - ano - není to první takový případ - i v loňském roce jich bylo poměrně dost. I když zpravidla s menšími ztrátami,“ řekl. Posteskl si, že ruští generálové jsou „v podstatě nevycvičitelní“.

Ukrajinská armáda na sítí Telegram uvedla, že na Nový rok její útok raketomety HIMARS zabil ve městě Makijivka v Doněcké oblasti na 400 ruských vojáků. Ukrajinci je podle některých zpráv zaměřili ve chvíli, kdy se mobilizovaní ubytovali a hromadně si zapnuli mobilní telefony.

HIMARS v akci. Ukrajinci si vzali na mušku kasárny u Doněcku, hlásí 400 mrtvých

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám