Hlavní obsah

Jedenáctiletého chlapce v Mykolajivu vytáhli po šesti hodinách živého z trosek. Jeho srdce ale nevydrželo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Šest hodin strávil 11letý ukrajinský chlapec v troskách domu ostřelovaného ruskými jednotkami v Mykolajivu. Záchranáři jej sice vyprostili včas a převezli ho do nemocnice, tam ale chlapec i přes veškerou snahu lékařů ve čtvrtek zemřel.

Jedenáctiletého chlapce v Mykolajivu vytáhli po šesti hodinách živého z trosekVideo: Reuters

 
Článek

„Chlapec zachráněný z trosek domu ostřelovaného Ruskem v Mykolajivu zemřel. Byl převezen do místní nemocnice na dialýzu a jeho srdce přestalo tlouci,“ potvrdila ukrajinská vláda na sociálních sítích.

Gubernátor oblasti Vitalij Kim ve čtvrtek ráno dokonce zveřejnil video, na kterém záchranáři 11letého chlapce vytahují z trosek domu a odváží ho do nemocnice.

Poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko napsal, že se chlapec stal další obětí Ruska. „Nemám slov. Ať odpočívá v pokoji. Čím si jeho rodina musí procházet…“

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři vytahují chlapce ze sutin domu

Mykolajiv byl jedním ze 40 ukrajinských měst, která se za poslední den ocitla pod palbou ruských vojsk. Starosta města Oleksandr Senkevyč uvedl, že zejména jižní část Mykolajivu čelila masivnímu ostřelování.

„Zasažena byla pětipodlažní obytná budova. Dvě nejvyšší patra byla kompletně zničena, z dalších tří zbyla jen suť,“ uvedl Senkevyč.

Moskva zesílila útoky na ukrajinská města v pondělí v rámci odvety za částečně zřícení Kerčského mostu vedoucí na Krym, ačkoli k tomu se Ukrajina nepřihlásila.

Od pondělí zemřelo v důsledku ostřelování nejméně 26 lidí. Rusko své útoky cílilo také na civilní obyvatelstvo.

Při náletu na trh v ukrajinské Avdijivce zemřelo sedm lidí

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám