Hlavní obsah

Další nálet u rumunských hranic. Dron zabíjel nedaleko přístavu Izmajil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně jednu oběť si v noci na středu vyžádal nálet dronů na okolí přístavu Izmajil v Oděské oblasti na jihu Ukrajiny, v hlavním městě Kyjevě zasahovala protivzdušná obrana. Letecký poplach byl kvůli nebezpečí ruských vzdušných útoků vyhlášen po celé zemi.

Foto: Andreea Campeanu, Reuters

Pohled na přístav Izmajil z rumunské strany řeky

Článek

„Bohužel jeden člověk zahynul. Těžce zraněný zaměstnanec zemědělského podniku v nemocnici zemřel. Upřímnou soustrast rodině a přátelům,“ napsal gubernátor Oleh Kiper o tříhodinovém náletu zaměřeném na okolí ukrajinského přístavu Izmajil na Dunaji, který je důležitý pro vývoz obilí. „Škody a požáry byly zaznamenány v několika obcích. Byly poškozeny objekty přístavní a zemědělské infrastruktury,“ dodal.

Infrastruktura pro vývoz ukrajinského obilí se stala terčem ruských útoků opakovaně. V červenci Rusko odstoupilo od dohody, vyjednané za zprostředkování OSN a Turecka, která navzdory válce umožňovala vývoz obilí ze tří ukrajinských přístavů.

Kyjev hlásí zničení všech střel

V Kyjevě byly ve středu ráno slyšet výbuchy podobající se nasazení protileteckých zbraní, napsala agentura Reuters s odvoláním na očité svědky. „Všechny nepřátelské cíle mířící na hlavní město byly zničeny silami protivzdušné obrany. Podle předběžných informací nebyly v Kyjevě žádné oběti ani škody,“ hlásil později šéf kyjevské vojenské správy Serhij Popko. Podle něj Rusové na ukrajinskou metropoli vyslali zřejmě jak střely s plochou dráhou letu, tak balistické střely.

Mezi Kyjevem a Bukureští to jiskří kvůli ruským dronům

Zahraniční

Reklama

Související témata:
Izmajil

Výběr článků

Načítám