Hlavní obsah

O2 postihl velký výpadek. Problémy měl také T-Mobile

• Aktualizováno

Uživatelé O2 se v úterý večer potýkali s nedostupností mobilních služeb. Nešlo volat, posílat zprávy a problémy byly také s mobilním internetem. Problémy se dotkly také zákazníků operátora T-Mobile. Výpadky se v průběhu večera podařilo odstranit.

Foto: Natalie Behring, Reuters

Článek

Podle společnosti T-Mobile byl problém ve sdílené části sítě O2 a následky poruchy se dotkly celé republiky.

Zákazníci operátora si začali na nedostupnost služeb stěžovat už okolo 18. hodiny. „Všechny SIM karty od O2 mi přestaly fungovat,“ uvedl na facebookových stránkách operátora Martin M.

Jeho stížnost přitom nebyla ojedinělá, podobně se vyjadřovaly desítky dalších lidí. Lidé se nemohli dovolat ani na čísla vedená pod O2 od jiných operátorů.

Problémy přitom hlásili lidé z různých koutů republiky. Mluvčí O2 Veronika Zachariášová pro Novinky.cz uvedla, že nedostupnost služeb pocítili alespoň na pár minut lidé prakticky napříč celým Českem.

O2 postihl výpadek telefonních služeb

Internet a PC

Podle serveru Výpadky24, který monitoruje dostupnost různých služeb, si lidé nicméně na nedostupnost služeb začali stěžovat dokonce už v 16:00. Server obdržel stovky hlášení.

„V tuto chvíli síť postupně zprovozňujeme,“ uvedla pro Novinky krátce před 19. hodinou Zachariášová.

Co přesně výpadek způsobilo, není v tuto chvíli jasné. „Naši technici se tomu věnují s maximální prioritou,“ reagovala Zachariášová.

„Všem zákazníkům se omlouváme za vzniklé komplikace,“ doplnila.

Výpadek se dotkl také T-Mobilu

Výpadek mohli v úterý zaznamenat také někteří zákazníci T-Mobilu. „Moc nás to mrzí, ale právě teď řešíme výpadek mobilních služeb, který se týká jak hovorů, tak i mobilního internetu. Kolegové pracují na tom, aby bylo vše brzy zase v pořádku. Hned, jak budeme mít dobré zprávy, dáme vám sem vědět,“ uvedli krátce před 19. hodinou pracovníci T-Mobilu na Twitteru.

T-Mobile a O2 přitom sdílí v tuzemsku některé své mobilní sítě.

Opakované problémy

Výpadek telefonních služeb postihl O2 už na konci února. Tehdy nefungovaly telefonní služby, nemožnost volat hlásili lidé napříč republikou – z Liberce, Prahy, Opavy, Ústí nad Labem, Třeboně a řady dalších měst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám