Hlavní obsah

Agresivní útok na kolemjdoucího v Českých Budějovicích. Násilník chtěl jeho cigarety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Pouhá krabička cigaret stála za naprosto nepochopitelným agresivním chováním muže (37) z Českobudějovicka. Ten kvůli cigaretám na ulici v krajském městě přepadl a surově zmlátil neznámého muže, který šel po chodníku. Agresorovi za loupež hrozí deset let za mřížemi.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

K incidentu došlo před několika dny na Husově třídě v Českých Budějovicích. „Muž, který se stal obětí napadení, šel po chodníku a chtěl si zakouřit. Vytáhl krabičku cigaret a zaslechl, že na něj někdo vykřikl, aby mu ty cigarety dal.

Neznámému muži odpověděl, že mu žádné cigarety nedá. V tom okamžiku k němu agresor přistoupil a snažil se mu krabičku vytrhnout. Muže svalil na zem, klekl na něj a několikrát ho udeřil do obličeje,“ popsala incident Štěpánka Schwarzová, mluvčí jihočeské policie.

Surového bití si všiml projíždějící řidič, který na agresora z auta křičel, ať muže pustí. Ten se zalekl a utekl. Policisté útočníka, kterého jak napadený muž, tak svědek z auta popsali, dopadli během dvou dnů.

„Sedmatřicetiletého muže z Českobudějovicka jsme zadrželi přímo v ulicích krajského města. Je obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. U soudu mu hrozí až deset let za mřížemi,“ dodala policejní mluvčí.

Mladík napadl na ulici kolemjdoucího kvůli cigaretám. Pak vytáhl nůž

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám