Hlavní obsah

Majitel kasina v Aši, který baseballovou pálkou přizabil nezvaného hosta, přiznal vinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezvaný host se domáhal vstupu do jednoho z kasin v Aši na Chebsku. Nakonec jej přišel umravnit sám vietnamský majitel podniku Hung Son Nguyen (36), který 30letého muže málem ubil k smrti baseballovou pálkou. Ve středu u Krajského soudu v Plzni vinu přiznal. Za pokus o vraždu mu hrozí až 18 let vězení.

Obžalovaný majitel casina před soudem Video: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

Společně s ním usedl na lavici obžalovaných zaměstnanec kasina Adam Ondrůšek, který se snažil nežádoucímu klientovi nejprve zabránit ve vstupu do herny a pak jej měl několikrát kopnout a opětovně udeřit pěstí do hlavy. Tomu navrhuje státní zástupce pětiletou podmínku s dohledem probačního úředníka.

Baseballovou pálkou málem umlátil muže, který chtěl do kasina na Chebsku

Krimi

K incidentu došlo letos 18. dubna krátce po půlnoci. „Poté co se muž snažil dostat do prostor kasina, obžalovaný Ondrůšek se mu pokusil zabránit ve vstupu tím, že jej nejprve třikrát kopl do hrudníku a poté, co napadený upadl, udeřil ho rukou několikrát do hlavy,“ uvedl státní zástupce.

Incident zachytila bezpečnostní kamera.Video: Policie ČR

Podle něj se pak do útoku zapojil druhý z obžalovaných, který muže ležícího na zemi začal mlátit do různých částí těla kovovou baseballovou pálkou. Přestal, až když se muž na zemi nehýbal.

Před soudem Nguyen vinu přiznal. Více to rozvádět nechtěl. Druhý z obžalovaných tvrdil, že se jen bránil. Celý incident je zachycen na bezpečnostní kameře, videozáznam je mezi důkazy.

Napadeného muže ve vážném stavu převezli záchranáři vrtulníkem do plzeňské fakultní nemocnice, kde o jeho život bojovali lékaři několik hodin. „Muž měl prasklou lebku a krvácení do mozku. Vyšetření ještě odhalilo zlámaná žebra a další vnitřní poranění,“ stojí dále v obžalobě.

Soud bude pokračovat výslechy svědků.

Přiložil mi zbraň na břicho a vystřelil, popsal muž incident s bývalým místostarostou Lovosic

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám