Hlavní obsah

Slunce vám fakturu nevystaví aneb Jak si pořídit solární ohřev vody už za jednu korunu?

Z dotačních programů můžete nyní získat příspěvek ve výši až 90 000 korun, a mít tak ohřev vody pouze za 1 Kč. Dotaci je navíc možné čerpat ještě před samotnou instalací, tím pádem není třeba investovat vlastní peníze. Jak získat možnost ohřívat teplou vodu pomocí solárních panelů se střídačem (solárním regulátorem) s účinností až 99 procent, a ušetřit tak až 70 procent ročních nákladů na její ohřev?

Foto: shutterstock.com

Z dotačních programů můžete nyní získat příspěvek ve výši až 90 000 korun, a mít tak ohřev vody pouze za 1 korunu

Článek

Už jste slyšeli o možnosti pořídit si díky státním dotacím solární ohřev vody v ceně už od jedné koruny? Tato otázka je poslední dobou skloňována snad ve všech pádech. Nejsou to totiž jen ušetřené významné roční náklady na ohřev teplé užitkové vody, co činí ze solárního ohřevu pro české domácnosti sexy záležitost. To, co jsme dříve mohli obdivovat spíše jen u zámožných sousedů, se díky programům Nová zelená úsporám Light a Nová zelená úsporám otevírá široké skupině obyvatel, včetně seniorů, rodin s malými dětmi či jiných nízkopříjmových domácností.

Tip: Ohřev vody za skutečně minimální pořizovací i provozní náklady? Při správném výběru dodavatele vám státní dotace může pokrýt většinu pořizovacích nákladů.

Anketa

Uvažujete nad možností pořízení solárního ohřevu vody?
Tuto možnost jsem již díky státní dotaci využil/a.
24,6 %
Ano, vážně nad tím uvažuji.
57,1 %
Ještě nevím, musím si zjistit více informací.
18,3 %
Celkem hlasovalo 545 čtenářů.

Dotace na solární ohřev vody: Příležitost pro seniory i rodiny s dětmi

„Stále více klientů se na nás obrací s dotazem, co je nutné udělat pro získání státních dotací na solární ohřev vody. Nejčastěji se obávají zdlouhavého a náročného byrokratického procesu či nedostatku informací, které jsou pro ně často nepřehledné a nesrozumitelné. Díky aktuálním podmínkám pro získání a vyplácení státních dotací jsou však všechny tyto obavy zbytečné,“ komentuje Martin Mrajca, obchodní ředitel společnosti 81 klima, a.s.

Žadatelé mohou čerpat 90 000 korun na instalaci systému na solární ohřev vody s bojlerem. Solární panely musí být o rozměrech minimálně 2,5 m2 a jejich výkon musí být podle nejnovějších dotačních podmínek alespoň 2 kWp
Martin Mrajca, obchodní ředitel společnosti 81 klima, a.s.

Pro získání státní dotace až do výše 90 000 korun je nutné splňovat podmínky vyplývající z programu Nová zelená úsporám Light, který je určen pro nízkopříjmové domácnosti. Především je nutné být vlastníkem či spoluvlastníkem rodinného domu nebo trvale obývané rekreační stavby a zároveň splňovat alespoň jednu z následujících podmínek*:

  • Všichni členové domácnosti jsou příjemci starobního důchodu.
  • Všichni členové domácnosti jsou příjemci invalidního důchodu 3. stupně.
  • Domácnost pobírala v období od 12. 9. 2022 příspěvek na bydlení.
  • (NOVĚ) Domácnost čerpala v období od 12. 9. 2022 přídavky na děti.
Foto: 81klima / Zpracování: Seznam Brand Studio
Více

Co získáte při pořízení solárního systému pro ohřev vody u společnosti 81 klima, a.s.?Foto: 81klima / Zpracování: Seznam Brand Studio

Komerční sdělení

* Pokud nespadáte ani do jedné z těchto kategorií nízkopříjmových domácností, můžete čerpat dotaci z programu Nová zelená úsporám a žádat tak o příspěvek ve výši 45 000 korun.

Využijte sílu slunce ve svůj prospěch

Pokud se rozhodnete pro pořízení solárního systému pro ohřev vody, můžete získat mnohem víc než několik tisíc korun ročně do rodinného rozpočtu. Solární ohřev vody představuje ekologickou a ekonomicky výhodnou alternativu k tradičním způsobům ohřevu vody. Jeho nesporný benefit spočívá v jeho zdroji – slunečním záření. Proč platit za něco, co je zdarma a dostupné pro všechny? Pořízením solárního ohřevu vody získáte:

Výrazná roční úsporaUšetřit můžete až 70 procent nákladů na ohřev teplé užitkové vody.
Nízké nároky na údržbuSolární systémy běží automaticky a od prvního spuštění jsou bezobslužné. Bude stačit, když systém jednou za dva roky necháte zkontrolovat.
Zhodnocení nemovitostiSystém na solární ohřev vody šetří nejen peníze, ale dlouhodobě zhodnotí i vaši nemovitost.
Štědré státní dotaceDíky státní dotaci je nyní možné získat příspěvek ve výši až 90 000 korun.
Obnovitelný zdroj energiePřidanou hodnotou je ekologický aspekt.
Možnost celoročního využitíFunguje v každém ročním období.
Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám