Hlavní obsah

Podlaha 21. století: Přichází materiál odolnější než jakékoli běžné alternativy

Technologie se zdokonalují v každém ohledu našeho života a vybavení interiéru není výjimkou. Protože vůbec nejnamáhanější částí bytu je podlaha, odborníci vyvíjí materiály, které vydrží úplně všechno. Zatím nejodolnějším je rigidní vinyl s SPC jádrem.

Foto: www.vpodlahy.cz

Rigidní vinyl vydrží téměř vše

Článek

Vinylové podlahy nejsou žádnou novinkou. Staly se velmi oblíbenými, protože se dají použít ve všech možných prostorách, jsou odolné proti poškrábání, tlumí hluk, nejsou náročné na údržbu a hodí se i pro podlahové vytápění. Jejich nevýhodou však může být tvarová nestálost při prudkých nebo extrémních změnách teplot.

Odolá vlhkosti i ostrému slunci

Proto se na trhu objevuje velmi zásadní vylepšení – rigidní vinyl SPC, který už vydrží opravdu cokoli. Problémy s tvarovou a rozměrovou stabilitou se podařilo vyřešit použitím minerálního jádra. Díky tomu odpadají starosti s pokládkou vinylové podlahy v okolí francouzských oken, protože skvěle odolává i celodennímu přísunu slunečních paprsků. Celkově pak rigidní podlaha lépe snese teplotní rozdíly a působení vlhkosti, což z ní dělá i skvělou volbu pro rekonstrukce starších domů. Nestane se tedy, že nastanou problémy s bobtnáním či zvlněním, které někdy vedly až k celkové výměně podlahy.

Foto: www.vpodlahy.cz

Rigidní vinyl se hodí do všech místností

To však není jediná výhoda těchto nových podlah. Kromě toho, že je vinyl SPC voděodolný, slovo rigidní v jeho názvu odkazuje na velmi tvrdou desku podlahy, jejíž jádro je tvořeno minerálním práškem spojeným kompozitními materiály. Rigid vinyl SPC podlahy tak spojují to nejlepší z klasických PVC podlah, plovoucích podlah a dlažby, ať už se jedná o snadnou údržbu, vhodnost pro podlahové vytápění či jednoduchou pokládku. Novým velmi propracovaným produktem z oblasti rigidních vinylových SPC podlah je například Experto Click SPC 50.

Tlumí hluk až o 17 decibelů

Položení této novinky mezi podlahami je opravdu jednoduché. „Rigidní vinylové podlahy se vyznačují robustními zámky a integrovanou podložkou. Není tak potřeba drahá speciální podložka a pokládka je opravdu rychlá. Přesto třeba Experto Click SPC 50 skvěle tlumí hluk kroků, a to až o 17 decibelů, ať už obyvatelům daného bytu, tak i sousedům,“ popisuje produktový manažer Jan Černobila ze společnosti V-PODLAHY, kde nabízejí všechny druhy podlah včetně tohoto nejnovějšího druhu vinylu.

Foto: www.vpodlahy.cz

Rigidní vinyl je nejen odolný, ale také krásný

Nejen již výše zmíněná podlaha Experto Click SPC 50 má vyšší nášlapnou vrstvu, díky čemuž je ještě odolnější. Můžete ji tak bez obav položit i do koupelny, kde bývá vlhko, nebo do kuchyně, kde je podlaha často extrémně namáhaná.

„V českých domácnostech v současné době dominují vinyly, PVC a laminátové podlahy, postupně však začíná narůstat popularita rigidních vinylových SPC podlah,“ potvrzuje podle svých zkušeností Jan Černobila z V-PODLAHY.cz

Foto: www.vpodlahy.cz

Rigidní vinyl pořídíte v mnoha dekorech

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám