Hlavní obsah

Komplexní řešení systému NORD: Inovativní spojení fotovoltaiky, vytápění a ohřevu TUV

Představte si systém, který spojuje fotovoltaiku (dále jen FV), vytápění tepelným čerpadlem a ohřev vody, a to vše od jednoho výrobce pod jednotnou správou. Přesně takový je systém od společnosti NORD HT AS. Je navržen tak, aby co nejvíce využíval energii, kterou sami vyrobíte ze slunce, což vám přinese značné úspory a zároveň bude chránit životní prostředí.

Foto: nord-solution.com

Vstupte do nové éry spojení fotovoltaiky s vytápěním pomocí tepelného čerpadla a fotovoltaického ohřevu TUV

Článek

NORD nabízí komplexní řešení pro ekologické budovy, spojující to nejlepší ze světa fotovoltaiky a tepelné techniky tak, aby bylo dosaženo perfektní kompatibility a potenciál celého systému byl využit na maximum. Systém lze nakonfigurovat jak pro malé byty, tak pro rodinné či bytové domy. Součástí jsou solární panely, hybridní střídač, baterie pro ukládání energie, monoblokové tepelné čerpadlo, unikátní řešení bojleru pro FV, nabíječku pro elektromobilyinteligentní systém pro řízení a monitoring celého systému.

Tip: Všechny komponenty od jednoho výrobce znamenají jedinečnou kompatibilitu a minimalizaci servisních nákladů. Například pomocí vzdálené diagnostiky a jednotného supportu.

Anketa

Už jste slyšeli o možnosti spojit fotovoltaiku, vytápění tepelným čerpadlem a ohřev vody, a to pod jednotnou správou?
ANO, ze své zkušenosti mohu toto komplexní řešení pro ekologické budovy doporučit.
15,8 %
ANO, přijde mi to velmi zajímavé a efektivní řešení.
52,2 %
NE, ještě jsem o této možnosti neslyšel/a.
32 %
Celkem hlasovalo 519 čtenářů.

Systém NORD je komplexní

Systém NORD představuje komplexní řešení pro koncept ekologické budovy. Nabízí:

  • Solární panely EcoSeries od NORD disponují vysokou účinností, dlouhou životností s produktovou zárukou 25 let a designovým provedením.
  • Hybridní střídač EcoMaster pak efektivně rozděluje energii do domácnosti a bateriového úložiště.
  • LiFePo4 baterie EcoStorage od NORD splňují maximální bezpečnost, dlouhá životnost je navíc podpořena 10letou zárukou.
  • Pro majitele elektromobilů nabízí NORD inteligentní nabíječku EcoCharge, která umožňuje využití přebytků solární energie pro nabíjení.
  • Pro vytápění domácnosti lze využít monoblokové tepelné čerpadlo EcoHeat, které díky funkci EcoMode využívá přebytků energie z fotovoltaiky a dosahuje výrazných úspor při vytápění.
  • Chytrý ovládací panel EcoControl, je unikátní řídíci jednotka, která díky svému designu “na klíč” umožňuje přehledně monitorovat, nastavovat a ovládat všechna zařízení chytré zelené domácnosti.
  • A pro ohřev teplé vody speciální bojler EcoBoiler, který je navržen tak, aby využíval přebytků z fotovoltaiky.

Pod pokličkou moderních možností vytápění

V oblasti vytápění přináší tepelné čerpadlo EcoHeat s unikátní funkcí EcoMode výrazné úspory energie tím, že využívá přebytky solární energie. Jedná se o monoblokové provedení pro jednoduchou instalaci (bez vnitřní jednotky), s vysokou účinností (kategorie A+++), nízkou spotřebou a nízkou hlučností (při maximálním výkonu není hlučnější než například běžná konverzace v kanceláři). Pomocí inteligentních čidel a termostatů lze nastavit automatické řízení teploty dle jednotlivých místností pro maximální komfort.

Ohřev teplé užitkové vody je zajištěn zařízením EcoBoiler s patentovaným topným tělesem, které je navrženo speciálně pro provoz s FV pro maximální úspory při ohřevu TUV (až 70 procent oproti konvenčním bojlerům).

Foto: nord-solution.com

Komplexní systém NORD z pohledu jednotlivých produktů

Žádná energie nepřijde nazmar

Celý systém je řízen inteligentním systémem EcoControl, který umožňuje efektivní rozdělování vyrobené energie podle aktuální spotřeby domácnosti a zajišťuje, že žádná energie nepřijde nazmar. Systém lze monitorovat a ovládat online přes webové rozhraní EcoCloud s bezpečným uložením na serverech Amazonu.

Společnost NORD HT AS klade důraz na spojení obnovitelných zdrojů energie, vytápění, ohřevu vody a elektromobility do jednoho unikátního systému, který umožňuje maximální využití solární energie a bezkonkurenční úspory ve srovnání se stávajícími nesourodými řešeními.

Oficiálním importérem do Česka a přilehlých zemí, je GBC Solino – odborný velkoobchod fotovoltaických produktů s největším logistickým centrem ve střední Evropě a podporou v Olomouci.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám