Hlavní obsah

Porod kalamitě navzdory. Žena čekala u Brna na sanitku, které nasazovali řetězy

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veverské Kninice

Šťastný konec měl v pondělí dopoledne komplikovaný zásah jihomoravské záchranky u Veverských Kninic v okrese Brno - venkov, kde žena nestihla dorazit autem do porodnice a začala rodit v osobním autě. Na cestu vyrazila sanitka, které ale museli nasazovat sněhové řetězy kvůli sněhové kalamitě. Zdravotníci nakonec k autu přijeli a na svět přišel zdravý chlapec.

Foto: ZZS Jihomoravského kraje

Záchranka nakonec dorazila a žena rodila v sanitce

Článek

„Žena začala rodit v osobním autě odstaveném u křižovatky, do nemocnice už dojet nestihla,“ popsala mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Na místo byla přivolána sanitka, které ale zkomplikovala cestu sněhová kalamita, a na kola vozidla museli záchranáři nasadit sněhové řetězy. „Na místě tak byl první inspektor provozu, který ženě poskytl tepelný komfort, a zatímco monitoroval životní funkce, dorazila lékařská posádka,“ upřesnila mluvčí.

Zdravotníci pak pomohli na svět miminku v sanitce. „Je to zdravý kluk. Všichni jsou v pořádku, poradili jsme si navzdory nepřízni počasí. Šťastným rodičům blahopřejeme,“ dodala Bothová.

Reklama

Výběr článků

Načítám