Hlavní obsah

Nevídaná brutalita a tři zbytečné hroby. Hrůzy z Tymákova jsou obrovskou rodinnou tragédií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červenec 2012. Krátce po sedmé hodině ráno volá na tísňovou linku jistý Jaroslav Hrdlička. Velmi rozrušeným a emotivním hlasem oznamuje operátorovi, že v domě svých rodičů v Tymákově právě objevil dvě mrtvá těla. V tratolišti krve leží jeho otec a nevlastní matka. Jako jeden z prvních byl na místě činu kapitán František Müller, plzeňský kriminalista a zkušený operativec. Právě on na případ vzpomíná v rámci podcastu Zloději životů.

Foto: CNC, Novinky, Profimedia.cz

Zloději životů - Tymákov

Článek

Hned po příjezdu na místo není pochyb o tom, že v domě došlo k velmi brutální dvojnásobné vraždě. Pachatel použil s naprostou jistotou sečný předmět a obětem zasadil velké množství ran zejména do oblasti hlavy a krku.

„Hlavně pohled na tu paní byl doslova hrůzný,“ přiznává Müller. Oběť má hlavu prakticky oddělenou od zbytku těla.

Vyšetřování dvojnásobné vraždy je první tři dny hektické. Téměř se nespí, zjišťují se vztahy se sousedy a vyslechnuto je přibližně 160 obyvatel malé vesničky na Plzeňsku.

Sledujte podcast Zloději životů také na Instagramu a neutečou vám informace o dalších chystaných dílech.

Kriminalisté zjišťují, že předchozí noci si šla sousedka zavražděných manželů zakouřit na záchod. U otevřeného okna uslyšela křik z vedlejšího domu. „Doslova uvedla, že poznala hlas souseda Hrdličky a jeho manželky. Byl to křik, jako když někdo někomu ubližuje,“ říká Müller.

Za běžných okolností sousedé v noci slýchávali štěkat Ritu, fenku německého ovčáka, která má boudu na dvorku domu zavražděných. Jenže tentokrát byl až podezřelý klid…

Kriminalisté se začínají zaměřovat na nejbližší okolí zavražděných. A syn Jaroslav, jenž mrtvé rodiče v ložnici objevil, se začíná chovat krajně podezřele…

Když se krátce po objasnění případu objeví na Rokycansku mrtvola mladého muže, Tymákov je opět na nohou. Jako kdyby dvě vraždy nebyly dost…

Poslechněte si v přehrávači v úvodu článku celý příběh. Kriminalistu Müllera doplňuje v roli vypravěče herec Aleš Procházka.

Některá jména v příběhu byla redakcí změněna.

Pokud nám chcete ke Zlodějům životů napsat připomínku, komentář, výtku nebo pochvalu, dejte nám vědět na e-mail jakub.stepanek@novinky.cz.

Tento díl podcastu Zloději životů vyrobili Jakub Štěpánek, David Ryneš, Petra Čepelková a Aleš Procházka.

Krimi podcast podle skutečných událostí. Čeští kriminalisté vzpomínají na případy, které jim i po letech zůstávají v paměti.

Nová série případů z okolí Olomouce vychází od 19. prosince 2023 na serveru Novinky.cz a v podcastových aplikacích.

Všechny díly najdete zde.

Sledujte podcast také na Instagramu a dozvíte se podrobnosti o další chystaných dílech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám