Hlavní obsah

Růžová horečka zaplavila i naše kina. Česká Barbie oněměla úžasem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barbie. Růžová filmová senzace s filozofickým přesahem pohltila už i česká kina. V hlavních rolích Kena a Barbie zazářily herecké hvězdy Ryan Gosling a Margot Robbie. V českém znění jim hlasy propůjčili Filip Jančík a Jolana Haan Smyčková, kteří přijali pozvání do podcastu V českém znění. S moderátorem a dabérem Richardem Wágnerem se bavili o tom, jaká měli od filmu očekávání, a také o svých dalších rolích.

V českém znění: BarbieVideo: Novinky

 
Článek

Témata dnešního dílu:

  • Popularita filmu Barbie a růžová horečka
  • Očekávání od filmu
  • Komu všemu propůjčili Smyčková a Jančík své hlasy?
  • Proč začal Jančík režírovat?

Jolana Haan Smyčková už herečce Margot Robbie v minulosti svůj hlas propůjčila. Podle jejích slov se na dabing Barbie těšila a měla od něj, právě díky její historii s herečkou, velká očekávání. Naopak Filip Jančík už od filmů obvykle žádná očekávání nemívá. Už v průběhu dabingu je ale film bavil. Oba mají radost pokaždé, když můžou dabovat pro kina. Je to jiný zážitek než dabování filmů pro DVD distribuci.

V rozhovoru se dostali také na to, že film Barbie způsobil ve světě růžovou horečku. Propagace filmu je výrazná – obchody s rychlou módou prodávají růžové oblečení a na růžovou jsou v některých zemích natřeny i dopravní prostředky. Na každém promítání je také plné kino lidí oblečených do růžových odstínů. A to i v Česku.

„Myslela jsem si, že budeme v růžové jenom my, tvůrci českého znění. Když jsem (do kina) přišla, tak jsem oněměla úžasem, protože tam byli všichni v neuvěřitelných růžových kreacích,“ komentuje svůj zážitek Haan Smyčková, která do růžové navlékla sebe i celou svoji rodinu.

Ty mudlovská šmejdko. Tohle je hlas kouzelnického padoucha Draca Malfoye

V českém znění

Kromě Barbie došlo také na otázku, se kterými rolemi si Smyčkovou a Jančíka nejčastěji spojují. Oba mají totiž na kontě velké množství výrazných rolí. Jančík svůj hlas propůjčil například postavě Stiflera v sérii filmů Prci, prci, prcičky. Smyčková zase zpěvačce Beyoncé. Zůstává tak otázkou, zda si diváci začnou jejich hlasy spojovat i s Barbie a Kenem…

Na celý rozhovor nejen o filmu Barbie se podívejte na videu, poslechnout si můžete i audio verzi v přehrávači v úvodu článku.

Rozhovory Richarda Wágnera se známými českými dabéry a herci, jejichž hlasy jsou známé někdy po celé generace.

Odebírejte pořad také na Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz a zapněte si upozornění na nové díly.

Sledujte pořad také na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám