Hlavní obsah

Je hlasem známého fastfoodu i automobilky, zakázky už si ale pečlivě vybírá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oldřich Hajlich je jeden z nejznámějších dabérů současnosti. Jeho hlas můžete znát z reklam velkých značek, ale i z kultovních filmů a seriálů jako Kruh nebo Top Gun: Maverick. O nastavení vlastních hranic a odmítání některých nabídek mluví v podcastu V českém znění, kam si jej pozval dabér Richard Wágner.

V českém znění: Oldřich HajlichVideo: Novinky

 
Článek

Hajlichova kariéra začala v dětství u reklam, u kterých zůstal z velké části dodnes. Propůjčil hlas několika velkým společnostem, s některými pracuje už řadu let. Podle jeho slov je vzhledem k velkému množství značek důležité myslet na to, aby jeho hlas nebyl spojován pouze s jednou z nich.

„Ale největší srdcovka je pro mě ‚mekáč‘, protože ho miluju od malička a dělám ho už devět let,“ říká Hajlich, který je hlasem i dalších známých značek, mimo jiné třeba automobilky Hyundai.

Hajlich ale zdůrazňuje, jak důležité pro něj bylo naučit se říkat na některé nabídky ne. V tom mu pomáhá i to, že zvýšil svou cenu. „Ti, co na to mají, tak si to zaplatí a já to velmi rád natočím. Ti, co na to nemají, těm doporučím třeba někoho jiného,“ přiznává dabér v podcastu.

Univerzální hlas z tureckých telenovel se proslavil díky německému herci

V českém znění

Kromě reklam má na kontě i známé filmy. V nedávné době namluvil postavu Hangmana ve filmu Top Gun: Maverick.

„Byla to obrovská čest a splnění klukovského snu,“ zamýšlí se nad rolí.

Zvláštní vztah má jednatřicetiletý herec k hororům, už jako šestiletý byl totiž vybrán pro české znění filmu Kruh. A co dál zazní v podcastu? Třeba jak náročné je dabovat pohádkové postavy nebo jaké to je sdílet domácnost s dalšími dabéry.

Na celý rozhovor se podívejte na videu, pustit si ho můžete také v audiopřehrávači v úvodu článku.

Rozhovory Richarda Wágnera se známými českými dabéry a herci, jejichž hlasy jsou známé někdy po celé generace.

Odebírejte pořad také na Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz a zapněte si upozornění na nové díly.

Sledujte pořad také na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám