Hlavní obsah

Stanou se benzinky nabíječkami? O nabíjení na čerpacích stanicích s expertem velké sítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektromobilů bude na silnicích čím dál víc a s tím bude třeba i čím dál víc nabíjecích stanic, u nichž budou lidé trávit desítky minut. Protože asi nebudou chtít jen sedět v autě a očima hypnotizovat displej, stavět nabíječku u současných čerpacích stanic se jeví jako zajímavý nápad. O tom, jak to s instalací nabíječek na benzinkách funguje, co jde a co nejde, mluví v novém dílu podcastu Po asfaltu Lukáš Kopecký, expert na paliva společnosti MOL.

 
Článek

Dnes je u českých silnic enormní množství benzinek, ovšem pokud se máme v souladu s politikou EU všichni dostat do elektromobilů, bude muset být snad ještě větší množství nabíjecích stanic. A možná u nich budeme trávit více času, než dnes trávíme tankováním benzínu.

Postupný přerod už začal –⁠ některé čerpací stanice do svých služeb přidávají i nabíječky.

Nucené elektromobilitě chybí prestiž. O elektroautech s člověkem „zevnitř”

Podcasty a pořady

Společnost MOL na hrstku svých benzinek v Česku nainstalovala povětšinou 50kW, výjimečně i 150kW nabíjecí stanice. V novém dílu podcastu Po asfaltu se dozvíme, proč jde někde nainstalovat vyšší výkon a jinde ne, nebo to, proč se nabíječky staví jako parkovací místa a nikoliv jako stojany s benzínem, u nichž by bylo nepoměrně snazší nabíjet elektromobil s přívěsem.

V podcastu také zazní, co je podle Lukáše Kopeckého důležité pro to, aby lidé začali kupovat elektromobily ve větší míře, jak mohou pomoci bateriová úložiště, a také, jestli není trochu problém, že existuje několik různých sítí nabíječek a na každou je třeba jiná registrace.

Po asfaltu

Život na čtyřech kolech a chování za volantem očima člověka, pro kterého je řízení vším. Poslouchejte na Podcasty.cz, Spotify nebo Apple Podcasts.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám