Hlavní obsah

Příběh Amy: Zneužil mě můj bratranec, spolužačka mi pak udělala ve škole peklo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Amy toho ve svém dětství zažila hodně. Začalo to ve 13 letech nechtěným orálním sexem na školních záchodech. Další traumatizující událost přišla o rok později na rodinné dovolené, kde ji zneužil vlastní bratranec. Svůj příběh vypráví v rámci podcastu Pod svícnem.

Foto: Profimedia.cz

Obětí zneužívání se může stát kdokoliv

Článek

„Šla jsem rychle do puberty, strašně jsem se zamilovala do o rok staršího kluka, když jsem byla v sekundě na osmiletém gymnáziu. Hodně si se mnou hrál. O hodině češtiny mi napsal zprávu, jestli se nesejdeme před ředitelnou. Zatáhl mě do kabinky a chtěl, abych ho uspokojila pusou. Udělala jsem to, ale vůbec se mi to nelíbilo. Když bylo po všem, zvedl se a odešel,“ vzpomíná Amy na svou první nechtěnou sexuální zkušenost.

Tento nepříjemný incident však nebyl jediný, který ovlivnil život Amy na dlouhou dobu. V létě odjela na zdánlivě nevinnou rodinnou dovolenou za svou oblíbenou sestřenicí a bratranci.

Příběh Filipa: Byl jsem otčímova sado-maso loutka

Pod svícnem

„Mám půlku rodiny na Kypru. Jezdili jsme tam s rodiči v létě. Spala jsem v místnosti se svými bratranci a sestřenicí. Ten starší, kterému v té době bylo 19 let, se v noci zvedl z postele a přišel za mnou. Chytil mě kolem ramen a odnesl mě k sobě do postele. Vzal mi ruku, dal si ji mezi nohy a začal s ní hýbat. Já jsem nebyla schopná se pohnout, nic říct, byla jsem zamrznutá, cítila jsem neskutečný hnus,“ líčí Amy své vzpomínky.

Mladičká Amy měla v hlavě zmatek, nevěděla, jak se s traumatizujícím zážitkem vypořádat. Doufala, že jí s celou situací pomůže její blízká spolužačka, ale věci se ještě zhoršily.

„Když začala škola, svěřila jsem se s celou událostí kamarádce ze školy. Ona se mi vysmála a po celé škola rozšířila pomluvu, že jsem se vyspala se svým bratrancem. Spolužáci na mě hodně online útočili. Pod každým příspěvkem jsem měla posměšné komentáře. Odešla jsem ze školy,“ vysvětluje důsledky jednoho letního večera.

Později začala Amy s nadměrným užíváním alkoholu, propukla u ní anorexie, začala i brzy užívat antidepresiva. S důsledky traumatických událostí se pere dodnes. Sdílením svého příběhu chce dodat sílu dalším obětem zneužívání.

Celý příběh si poslechněte v audiopřehrávači v úvodu článku.

Iniciativa Pod svícnem vznikla v roce 2022 s cílem edukace společnosti a změny legislativy v oblasti domácího násilí. Za jejím vznikem stály Barbora Urbanová a Michaela Studená za podpory osobností odborné a kulturní sféry.

Zpravodajský server Novinky.cz od první poloviny roku 2023 s iniciativou spolupracuje a podílí se na vydávání podcastu Pod svícnem. Ten přináší mimo jiné i autentické příběhy obětí domácího násilí.

Oběti domácího násilí můžete podpořit i finančně na platformě Donio.

Potřebujete pomoc nebo chcete zveřejnit vlastní příběh? Ozvěte se na e-mail: info@pod-svicnem.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám