Hlavní obsah

Příběh Filipa: Byl jsem otčímova sado-maso loutka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filipa začal sexuálně obtěžovat jeho otčím už v předškolním věku. Začalo to orálním sexem, praktiky se však postupem času stávaly brutálnějšími. Filip se proměnil v sado-maso loutku, která provozovala sexuální úkony na základě vylosovaného čísla. Svůj příběh vypráví v rámci podcastu Pod svícnem.

Pod svícnem: Příběh FilipaVideo: Novinky

 
Článek

„Když jsem chodil do školky, začal si se mnou sexuálně hrát mámin přítel. Chtěl, abych mu poskytoval orální sex. Už v té době jsem nechtěl, řekl jsem mu, že mi to není příjemné, ale přemluvil mě, dával mi peníze,“ líčí Filip své první vzpomínky.

Přítel Filipovy matky se však stával surovějším, začal s ním hrát brutální hru. „Postupně se vše stupňovalo, dovoloval si ke mně úplně všechno. Byl jsem jeho sado-maso loutka. Záleželo na tom, co jsem si vytáhl za číslo, podle toho byl sexuální úkon. Byly tam i surové praktiky, které jsem zároveň musel dělat i jemu,“ vypráví se slzami v očích.

Když byl Filip ve druhé třídě, musel otčím kvůli problémům se zákonem opustit Českou republiku, a domácí násilí tak přestalo. Abnormálnost svého útlého dětství si však uvědomil až později. „Říkal mi, že je to naše tajemství. Nedošlo mi, že to není normální, myslel jsem, že se to děje ve všech rodinách. Až ve dvanácti letech mi došlo, že to není vůbec normální a nikdy se to nemělo stát,“ vysvětluje.

Šťastný konec u domácího násilí může vypadat různě, někdy si jen stačí přijít pro pomoc

Pod svícnem

„Ve dvanácti jsem začal pít, snažil jsem se uniknout z reálného světa do fantazie. Když alkohol už nestačil, začal jsem kouřit trávu. V sedmnácti jsem se dostal k tvrdým drogám. Všechno, co jsem do té doby neřešil, se najednou stalo nesnesitelným. Myslel jsem si, že se ufetuju,“ vzpomíná Filip na své problémy v dospívání.

I přes všechny životní strasti však našel sílu jít dál. „Chvíli jsem přemýšlel, že ho zabiju, ale nechtěl jsem si zničit vlastní život. Jít dál je někdy mnohem těžší než to ukončit,“ svěřuje se v podcastu.

Zkušenosti z Filipova raného dětství mají dopad na jeho život dodnes. Stále se potýká s problémy se sebevědomím a komplikovaný zůstává nadále i vztah s jeho matkou. Na jeho cestě mu však pomohla iniciativa Pod svícnem. Doufá, že sdílením vlastního příběhu dodá sílu dalším obětem domácího násilí.

Celý příběh si poslechněte v audiopřehrávači v úvodu článku.

Iniciativa Pod svícnem vznikla v roce 2022 s cílem edukace společnosti a změny legislativy v oblasti domácího násilí. Za jejím vznikem stály Barbora Urbanová a Michaela Studená za podpory osobností odborné a kulturní sféry.

Zpravodajský server Novinky.cz od první poloviny roku 2023 s iniciativou spolupracuje a podílí se na vydávání podcastu Pod svícnem. Ten přináší mimo jiné i autentické příběhy obětí domácího násilí.

Oběti domácího násilí můžete podpořit i finančně na platformě Donio.

Potřebujete pomoc nebo chcete zveřejnit vlastní příběh? Ozvěte se na e-mail: info@pod-svicnem.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám