Hlavní obsah

Láska přes algoritmus. Novodobá romantika, za kterou se není nutné stydět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozpad partnerského vztahu po příchodu potomků zažívá mnoho rodin. Seznamování je pro single rodiče velkou výzvou a mnoho z nich se po čase raději spokojí se samotou. Jak se bezpečně a efektivně seznamovat na internetu? Pro koho jsou vhodné služby seznamovacích koučů? A s čím mají ženy na prvních schůzkách problém? Na to vše v dnešní epizodě mateřského podcastu odpovídá odbornice na seznamování a majitelka seznamovací agentury Kristýna Mertlová.

Foto: Novinky

Po mateřských stopách

Článek

Témata dnešního dílu:

  • Čím se liší seznamování přes agenturu oproti běžným seznamkám?
  • Jaké jsou nejčastější chyby na prvních schůzkách? Čím zaujmeme a čím odradíme?
  • kdo koho přitahuje? Jak se predikuje vzájemná chemie?
  • Kdy je vhodný čas na intimitu? Jak funguje nervozita z prvního polibku?

Hlasujte pro podcast Po mateřských stopách v soutěži Podcast roku a vyhrajte zajímavé ceny. Hlasovat můžete až do 5. června 2023. Děkujeme!

Kristýna je podnikatelka a bývalá politička, především je ale máma čtyř synů a deset let už také seznamovací expertka neboli profesionální dohazovačka. Její služby pomohly už tisícům párů najít svůj ideální protějšek, který se jim jinde sehnat nepodařilo. Kromě seznamovací agentury Date2k založila Kristýna také online seznamku (nejen) pro handicapované TvojeLaska.cz.

„Spousta lidí v České republice se pořád stydí, že se seznámili přes seznamku. Stále se na to dívají tak, že někde selhali. Snažím se proti tomu bojovat, není to totiž žádná ostuda,“ vysvětluje v rozhovoru Kristýna.

Online seznamování je v dnešní době stále častější a oblíbenější způsob, jak si hledat životního partnera. Nabízí širokou škálu možností a přizpůsobení se individuálním potřebám. Uživatelé mohou hledat potenciální partnery podle věku, zájmů, geografické polohy a dalších kritérií. Ne vždy je však hledání na vlastní pěst ideální volbou, v takovém případě jsou pak k dispozici seznamovací kouči, kteří dokážou rychle odhalit, v čem dělá jejich klient chyby.

„Kouč má za úkol klienta dobře poznat. Na začátku trváme na tom, aby si každý klient udělal několika stránkovou analýzu jeho seznamovacího potenciálu. Chceme pracovat s tvrdými daty, ne jen s pocity a dojmy. Poté následuje osobní schůzka s koučem a teprve potom se obě strany rozhodují, zda vůbec budou spolupracovat,“ popisuje proces Kristýna

Nešťastná matka, nešťastné dítě. Co se nevyplatí podceňovat?

Po mateřských stopách

.Výhodou online seznamování je, že umožňuje komunikovat a navazovat vztahy s lidmi přes zprávy, hovory nebo videohovory, aniž by se lidé museli hned osobně setkat. Tato předchozí komunikace může pomoci vytvořit pocit důvěry a lépe poznat druhou osobu před fyzickým setkáním. Přináší to však i mnohá bezpečnostní rizika, která není radno podceňovat. Je důležité být obezřetný a dodržovat zásady bezpečnosti při sdílení osobních údajů a následném setkávání.

„Základem úspěchu jsou samozřejmě dobré fotky. Především muži jsou vizuálně orientovaní. Ale je také potřeba fotky moc nevylepšovat. Nikdy jsem nepotkala klienta – muže – kterého bych přesvědčila jít na schůzku se ženou, se kterou mají vysokou shodu, ale z fotek se mu nelíbí. Ženu ano, ta tomu občas dá šanci, ale muže ne.“

Seznamovací platformy nabízí různé funkce, jako jsou testy osobnosti a algoritmy pro doporučování, které pomáhají identifikovat potenciální shody a zvýšit šanci na úspěšné spojení. Kouč klientům radí, jak zapracovat na vlastní prezentaci, jak se chovat na prvních schůzkách, předává jim zpětnou vazbu z již proběhlých schůzek a pracuje s každým klientem na individuální úrovni.

„Někdo potřebuje třeba i konzultaci s psycholožkou, ne úplně kvůli traumatům z dětství, ale spíš proto, jestli například ve vztahových vzorcích neopakuje stále dokola nějakou chybu, zda si nevybírá špatně,“ popisuje v rozhovoru Kristýna.

Celé povídání o seznamkách a pravidlech seznamování si můžete poslechnout v přehrávači v úvodu článku.

Posloucháte rádi podcasty? Pak se zapojte do hlasování v soutěži Podcast roku, dejte hlasy svým favoritům a vyhrajte zajímavé ceny.

Budeme rádi, pokud podpoříte naše podcasty.

Hlasovat můžete až do 5. června zde.

Děkujeme!

Reklama

Výběr článků

Načítám