Hlavní obsah

I s bubnem vyrážela za sólokaprem, teď zvolní kvůli miminku

Posledních deset let pracuje jako novinářka a reportérka. Specializuje se na lidské příběhy s těžkými osudy a snaží se ze své pozice pomáhat, co to jen jde. Moderuje také podcast Neklepat! ze zdravotnického prostředí, kde zpovídá odborníky z řad českých doktorů. Teď ji čeká vysněná role matky, na kterou dlouho čekala. Pozvání do podcastu Po mateřských stopách přijala novinářka a kolegyně z redakce Novinky.cz Kristýna Léblová.

 
Článek
V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:
  • Jaké důvody vedly k plánované sekci (7:11)
  • Nestandardní přípravy na porod (13:18)
  • Trnitá cesta k početí ve starším věku (16:33)
  • O tajném vztahu, svatbě i miminku (24:04)
  • Naděje pro všechny, co bojují s početím (33:58)

Kristýna má prý práci snů, ráda by v ní po mateřské opět pokračovala, ale sama říká, že je otázkou, kdy přesně. Život se jí teď obrátí jiným směrem, na který se však velmi těší. V rozhovoru sdílí svůj příběh o cestě k manželovi a následně i prvnímu potomkovi.

Cesta k početí

„Když jsem chtěla otěhotnět, vysadila jsem antikoncepci a zjistila jsem, že nemám menstruaci. Můj gynekolog po pár pokusech moc nevěděl, co se mnou. Našla jsem si tedy doktora, co se specializoval na starší matky, ten ale potom zase umřel,“ svěřuje se s komplikovanou cestou k početí, která však nakonec dobře dopadla.

Z baletky Národního divadla jogínkou ve vlastním studiu

Po mateřských stopách

I přes zdravotní komplikace v minulosti ale Kristýna prožívala těhotenství bez větších problémů, mohla se tedy až do poslední chvíle plně věnovat svému povolání. Kolegové si ji dobírali, že místo odpočinku jezdila s bubnem po reportážích, ale jak sama Kristýna tvrdí, nedokáže nic nedělat, a tak tuto možnost uvítala.

Vysněné povolání

Práci v médiích Kristýna miluje, především její proměnlivost a její dopad. Tvrdí, že skrz své povolání může pomáhat těm, kteří to nejvíce potřebují. Za svou kariéru spolupracovala s mnoha neziskovými organizacemi, nadacemi a crowdfundingovými portály, se kterými hodlá být i nadále v kontaktu.

V poslední době natáčí také podcast Neklepat!, kde rozebírá s předními tuzemskými lékaři různorodá témata z hlubin českého zdravotnictví. V rozhovoru Kristýna vysvětluje, proč je jí téma zdraví tolik blízké.

Porod na Nový rok

Kristýna si musela ze zdravotních důvodů naplánovat porod císařským řezem. V rozhovoru vypráví o tom, jak se rozhodovalo o finálním datu i o variantách, kdyby se něco pokazilo:

„Pojďme si říct, že život je opravdu velmi křehká věc. Představte si, že váš milovaný člověk odejde a nechá vás samotného nejen na dítě, ale i na vše ostatní. Přišlo mi lepší pro manžela vše připravit, kdybych porod nepřežila. Doktoři připouštěli, že vzhledem k mé zdravotní historii by se to mohlo stát.“

Příjemné povídání s Kristýnou si můžete pustit v přehrávači v úvodu článku.

Rozhovor s Kristýnou probíhal jen pár dní před jejím plánovaným porodem. Malá Matylda poprvé vykoukla na svět až pár dní po rozhovoru, a to 1. ledna chvíli po půl jedenácté. Vše se obešlo bez komplikací a matka i dcera jsou v pořádku.

Celá redakce Novinek gratuluje!

Podcast o mateřství s Terezou Rakoušovou a Žanetou Stratílkovou a jejich hosty. Dříve známý jako Pandemické matky sobě. I nyní rozebírá taje a záhady rodičovství. Vydejte se po stopách mateřství každou středu na Novinky.cz.

Poslouchejte každou středu na Novinky.cz, Podcasty.cz, Spotify, Apple Podcasts nebo jiné oblíbené podcastové aplikaci.

Také nás můžete sledovat na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám