Hlavní obsah

Pět míst, na kterých vám ztuhne krev v žilách

Cestování je kouzelné v tom, že neexistují dva lidé, kteří by měli zcela totožné preference. Celkem početná je však již skupina lidí, které baví temná turistika. A nemusíte nutně cestovat po místech jaderných výbuchů a přírodních katastrof, aby vám při návštěvě nějakého toho místa přejela husí kůže po těle.

Foto: Novinky

Pas a pusu

Článek

Po půl roce existence podcastu Pas a pusu nastal čas na to dát si speciální „temný díl”. Podíváme se tak společně na několik míst, kde byste asi úplně nechtěli zůstat přes noc sami. Naším cílem dnes budou jeskyně Actun Tunichil Muknal v Belize, opuštěný zábavní vodní park Ho Thuy Tien u vietnamského města Hue, muzeum lepry v norském Bergenu, kopec křížů u litevského města Šiauliai a hřbitov La Noria v chilské části pouště Atacama. A pokud chcete mé další temné objevy sledovat naživo, máte možnost tak učinit na Instagramu zde.

Podcast Pas a pusu přináší každé druhé úterý příběhy z blízkých i vzdálených koutů planety, povídání o exotických kulturách, lokálních pamětihodnostech, turistických lákadlech i gastronomii. Pusťte si Pas a pusu třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám