Hlavní obsah

Michal Hamršmíd: Od juda přes klec až k hokejové reprezentaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michal Hamršmíd se dá směle označit za průkopníka a legendu českého MMA. Bojoval v dobách, kdy popularita tohoto sportu byla u nás podstatně nižší, než je tomu dnes. Kromě klece se dostal také na hokejovou střídačku v pozici kondičního trenéra Sparty či reprezentace. Dnes je dalším hostem podcastu Dobojováno, který moderuje Lucie Černá.

Dalším hostem podcastu Dobojováno byl Michal Hamršmíd.Video: Novinky

 
Článek
V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:
  • Od juda do MMA
  • Kolik se dalo vydělat peněz v kleci
  • Popularita soubojů celebrit
  • Ze zápasníka kondičním trenérem

Ještě než se dostal do klece, sbíral Hamršmíd úspěchy v judu – několikrát se stal mistrem republiky. Když následně začal vyhrávat i v MMA, bylo to v době, kdy popularita tohoto sportu byla v České republice podstatně nižší.

„Nemrzí mě to, myslím si, že to tak mělo bejt. Ale i okolo roku 2000 ta úzká skupina zápasníků dostávala třeba 25 tisíc za zápas, což tehdy bylo pěkný,“ říká Hamršmíd, který svého času trénoval i ve Spojených státech.

Hamršmíd se už během kariéry v MMA začal věnovat kondiční přípravě ostatních sportovců. Jeho rukama prošel hokejista Roman Červenka či tenista Lukáš Dlouhý. „Pak jsem udělal letní přípravu hokejové Spartě a jim se to zamlouvalo. V tu dobu byly na stole dvě nabídky. Buď pokračovat v MMA, nebo se stát kondičním trenérem na plný úvazek,“ vysvětluje v podcastu Hamršmíd, jenž se postupně dostal až k hokejové reprezentaci.

V dnešním díle Hamršmíd mluví také o kontaktu s bubeníkem Depeche Mode, bizarních zápasech pornohereček či kamarádství s Jiřím Procházkou. Celý díl si můžete pustit na videu nebo si ho přehrát v audio přehrávači v úvodu článku.

Pokud se chcete příště podívat na vašeho oblíbeného sportovce, na jehož kariéru rádi vzpomínáte, pak napište e-mail na adresu jakub.stepanek@novinky.cz a do předmětu uveďte „Dobojováno“.

Podcast roku zná letošní vítěze, u odborné poroty zabodovalo i Dobojováno

Podcasty a pořady

Děkujeme všem čtenářům za hlasy v anketě Podcast roku, kde bylo Dobojováno odbornou porotou vyhlášeno druhým nejlepším podcastem v kategorii Sport.  

Obsáhlé rozhovory s osobnostmi českého sportu. O cestě k úspěchu, době na vrcholu i životě po kariéře. To je sportovně-společenský podcast Dobojováno, který uvádí Lucie Černá a Jakub Štěpánek.

Naladíte každé pondělní ráno na serveru Novinky.cz, Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz.

Sledovat nás můžete i na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:
Michal Hamršmíd

Výběr článků

Načítám