Hlavní obsah

Jan Kudlička: Už jsem nechtěl zabírat místo mladším, jezdit si pro účast by mě nebavilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes již bývalý reprezentant a dvojnásobný medailista z evropského šampionátu Jan Kudlička patří k nejúspěšnějším atletům novodobé české historie. Po ukončení kariéry, ke kterému došlo oficiálně v září letošního roku, už se bývalý tyčkař věnuje zcela jiné činnosti. K úspěšné kariéře se vrací v rámci podcastu Dobojováno, který moderuje Lucie Černá.

Hostem podcastu Dobojováno byl Jan KudličkaVideo: Novinky

 
Článek
V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:
  • Konec ve 34 letech (3:32)
  • Pandemie jako urychlovač konce (6:09)
  • Duplantisova nadvláda a lidský limit (13:01)
  • Když jde o zdraví (17:25)
  • Zmeškaný start v Barceloně (24:45)
  • Přechod mezi trenérskými legendami (30:58)

Opavský rodák letos ukončil kariéru, přestože mluvit o sportovním důchodu ve 34 letech se může zdát úsměvné. „Já jsem nechtěl zabírat místo mladším, kteří mají šanci. Já už bych se na světové úrovni jezdil jenom zúčastnit a to by mě ani nebavilo,“ říká v podcastu Kudlička, který se může pochlubit třeba medailemi z mistrovství Evropy, či halového mistrovství světa.

„Člověk nemládne a potřebuje ideální podmínky k tréninku. Když pak navíc přišel covid, tak už to šlo všechno dolů,“ říká Kudlička, jehož pokus 583 centimetrů z Pražské tyčky v roce 2016 je platným českým rekordem.

„Nikdy jsem neskočil víc ani na tréninku, nejsem takový typ,“ přiznává atlet, jenž se po konci kariéry prakticky ihned začal věnovat profesi spojené s automobily.

Milan Antoš: Je spousta věcí, které chválím, ale málokdo si toho všímá

Podcasty a pořady

Zatímco řada atletů během kariéry vystřídá celou řadu trenérů, Kudlička si vystačil pouze s dvěma. „Je to možná unikát. Ale nám se prostě dařilo, navíc pro mě byly nejdůležitější zkušenosti,“ vysvětluje spolupráci s legendárním trenérem Boleslavem Paterou.

„On je schopný začít posilovat břicho třeba i během volné chvilky na letišti,“ směje se Kudlička.

O tom, kde vidí možný lidský limit, kolik stojí skokanská tyč, jak to bolí, když se zlomí či jaké si tyčkaři přejí k závodům počasí, mluví Kudlička v dnešním díle podcastu Dobojováno. Na celý rozhovor se podívejte na videu, pustit si ho můžete i v audio přehrávači v úvodu článku.

Pokud se chcete příště podívat na vašeho oblíbeného sportovce, na jehož kariéru rádi vzpomínáte, pak napište e-mail na adresu jakub.stepanek@novinky.cz a do předmětu uveďte „Dobojováno“.

Podcast roku zná letošní vítěze, u odborné poroty zabodovalo i Dobojováno

Podcasty a pořady

Děkujeme všem čtenářům za hlasy v anketě Podcast roku, kde bylo Dobojováno odbornou porotou vyhlášeno druhým nejlepším podcastem v kategorii Sport.  

Obsáhlé rozhovory s osobnostmi českého sportu. O cestě k úspěchu, době na vrcholu i životě po kariéře. To je sportovně-společenský podcast Dobojováno, který uvádí Lucie Černá a Jakub Štěpánek.

Naladíte každé pondělní ráno na serveru Novinky.cz, Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz.

Sledovat nás můžete i na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám