Hlavní obsah

Milan Antoš: Je spousta věcí, které chválím, ale málokdo si toho všímá

Většinu kariéry spojil s pražskou Slavií, se kterou získal i mistrovský titul, po ukončení kariéry se vrhl na dráhu komentátora a televizního experta. Řeč je o bývalém hokejistovi Milanu Antošovi, jenž je dalším hostem podcastu Dobojováno, který moderuje Jakub Štěpánek.

Hostem Dobojována byl Milan AntošVideo: Novinky

 
Článek
V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:
  • Devadesátky v hokejové extralize
  • Mistrovská jízda se Slavií
  • Srdcová záležitost v Ústí nad Labem
  • Otec v domácnosti
  • Komentování a upřímnost ve studiu
  • Aktuality z NHL a extraligy

Milan Antoš patří ke generaci hráčů, která zažila hokej na začátku devadesátých let, kdy celá řada hokejistů odcházela do zahraničí. „Hlavně v roce 1993 hodně lidí odešlo, trenéři pak začali mnohem víc dávat prostor mladším hráčům, což jsme byli my,“ vzpomíná Antoš, který v roce 2003 dovedl Slavii k prvnímu mistrovskému titulu.

Antošova kariéra však nebyla pouze procházkou růžovým sadem, problémy přišly v Ústí nad Labem, kde kvůli neshodám v týmu skončil prakticky z hodiny na hodinu. Výzva ho v té době čekala i v osobním životě, prošel si náročným rozvodem a musel se postarat o dvě děti.

„Já jsem veselej člověk, ale v té době to bylo opravdu složitý. Učil jsem se vařit, musel jsem si koupit hrnce a začal jsem fungovat doma jako táta. Když jsem přijel v noci z komentování, tak doma čekala paní ze sociálky a kontrolovala, jestli nejsem opilej,“ vrací se k náročné době Antoš, který je jako hokejový expert známý svojí upřímností.

„Když jsem na mistrovství světa řekl slova o hnusu, tak mi pak volali, abych příště volil jiná slova. Lidi mě mají zafixovaného jako někoho, kdo kritizuje. Já ale spoustu věcí i chválím, ale toho si málokdo všímá,“ říká Antoš.

Jaké byly komentátorské začátky, kolikrát se dostal do problémů kvůli upřímným glosám, proč se Sparta topí u dna tabulky a kdo ho letos překvapil? To a mnohem více se dozvíte v dnešním Dobojovánu. Celý díl si můžete pustit na videu nebo si ho přehrát v audiopřehrávači v úvodu článku.

Pokud se chcete příště podívat na vašeho oblíbeného sportovce, na jehož kariéru rádi vzpomínáte, pak napište e-mail na adresu jakub.stepanek@novinky.cz a do předmětu uveďte „Dobojováno“.

Podcast roku zná letošní vítěze, u odborné poroty zabodovalo i Dobojováno

Podcasty a pořady

Děkujeme všem čtenářům za hlasy v anketě Podcast roku, kde bylo Dobojováno odbornou porotou vyhlášeno druhým nejlepším podcastem v kategorii Sport.  

Obsáhlé rozhovory s osobnostmi českého sportu. O cestě k úspěchu, době na vrcholu i životě po kariéře. To je sportovně-společenský podcast Dobojováno, který uvádí Lucie Černá a Jakub Štěpánek.

Naladíte každé pondělní ráno na serveru Novinky.cz, Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz.

Sledovat nás můžete i na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám