Hlavní obsah

Petr Kouba: Stříbrný hoch a sparťanská legenda

Hostem druhého dílu sportovního podcastu Dobojováno bude už v pondělí ráno bývalý fotbalový brankář Petr Kouba. V rozhovoru vzpomíná mimo jiné na památný evropský šampionát v roce 1996, kde český tým skončil těsně pod vrcholem. Řeč bude i o angažmá ve Španělsku, zájmu Barcelony, nepovedeném hostování či atmosféře na Spartě v době, kdy se dařilo prakticky všechno. Na videu se už nyní podívejte na krátkou upoutávku, celý díl si pak můžete pustit zítra třeba u ranní kávy.

DOBOJOVÁNO: Bývalý fotbalový brankář Petr Kouba Video: Novinky

 
Článek

Dnes dvaapadesátiletý Kouba působí jako trenér brankářů v českých reprezentacích. Okamžik z finále ve Wembley, kterému přihlížela samotná britská královna Alžběta II., má v živé paměti dodnes. Nenápadná a nešťastně tečovaná střela německého útočníka Bierhoffa končí v prodloužení za zády Kouby a sen o zlatu se ve vteřině rozplývá.

V rozhovoru se však Kouba vrací nejen k nešťastnému okamžiku. Zejména na začátku devadesátých let prožil na Letné povedené období, udržel nulu proti Barceloně a mnohými odborníky byl v té době považován za jednoho z nejlepších evropských brankářů.

Obsáhlé rozhovory s osobnostmi českého sportu. O cestě k úspěchu, době na vrcholu i životě po kariéře. To je sportovně-společenský podcast Dobojováno, který uvádí Lucie Černá a Jakub Štěpánek.

Naladíte každé pondělní ráno na serveru Novinky.cz, Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz.

Sledovat nás můžete i na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Otevřeně hovoří i o nepovedeném hostování v Německu, oslavách španělského titulu nebo utajovaném shánění hamburgerů na soustředění před zápasy.

Celý rozhovor, který moderuje Jakub Štěpánek, vychází v pondělí 24. ledna ráno. Naladíte na Novinkách v sekci Podcasty, případně v oblíbené podcastové aplikaci.

Pokud vás baví sportovní rozhovory, první díl s bývalým basketbalistou Jiřím Welschem najdete zde, nebo si ho pusťte rovnou do uší v audio přehrávači níže:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám