Hlavní obsah

Zima se důrazně ozve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po krátkém oteplení zamíří v závěru týdne teploty opět dolů a jen během víkendu může na horách napadnout až kolem 30 centimetrů sněhu. Zimní charakter počasí se sněhovými přeháňkami vydrží i v příštím týdnu, kdy by se nejvyšší teploty měly pohybovat pouze kolem nuly.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 23.11.2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Ve čtvrtek v Česku počasí přechodně ovlivní teplá fronta – teploty tak půjdou přechodně rychle nahoru. Hned v pátek ale po přechodu studené fronty sem pronikne studený vzduch od severozápadu, který nastolí zimní charakter počasí,“ shrnula Honsová.

Ve čtvrtek tak bude převážně oblačno, na severu území se s přibývající oblačností začnou množit srážky, které budou ve vyšších polohách sněhové či smíšené. Očekává se rovněž silný vítr. Teploty se nicméně budou pohybovat mezi 4 až 8 °C.

Česko zasáhne silný vítr, varovali meteorologové

Domácí

Pátek přinese oblačné počasí, na většině území provázené deštěm či přeháňkami, které budou od vyšších poloh sněhové. Ranní minima klesnou na 7 až 3 °C, přes den se teploty dostanou 4 až 8 °C. Zpočátku dne je opět třeba počítat se silným větrem.

„O víkendu napadne na vrcholcích Krkonoš a Krušných hor až kolem 30 centimetrů sněhu a sněhové vločky očekáváme už od cca 300 metrů nad mořem,“ uvedla meteoroložka.

V sobotu tak bude převážně oblačno až zataženo, místy se sněžením či sněhovými přeháňkami. Dešťové kapky se objeví pouze v nejnižších polohách. Ráno teploty klesnou k 0 až -6 °C, přes den se dostanou nejvýše k -2 až 3 °C.

Rovněž v neděli bude převládat oblačno až zataženo, na většině území se opět objeví sněžení nebo sněhové přeháňky. Ranní minima setrvají v intervalu 0 až -6  °C, denní se dostanou k -2 až 3 °C.

Výhled od pondělí do středy prozatím slibuje oblačné počasí. V pondělí se budou přeháňky objevovat místy, v úterý a ve středu již pouze ojediněle. Ráno budou teploty klesat k -1 až -5 °C, přes den se budou držet mezi -2 a 3 °C.

Technický sníh přírodě neškodí, vlekaři ale musí lépe hospodařit s vodou

Věda a školy

Reklama

Výběr článků

Načítám