Hlavní obsah

Začátek týdne bude chladnější, Česko zasáhne studená fronta

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkraje nadcházejícího týdne zasáhne naši republiku studená fronta. Teploty tedy budou v pondělí o několik stupňů nižší než během slunečného víkendu, ještě chladněji bude v úterý. Přesto se rtuť v teploměrech na některých územích republiky vyšplhá až k pomyslné hranici 30 °C, a to především na Moravě a ve Slezsku. Vyplývá to z předpovědi Českého meteorologického ústavu (ČHMÚ).

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 5.7. 2020 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„V pondělí bude přes naše území přecházet k jihovýchodu studená fronta. V dalších dnech bude od západu zasahovat do střední Evropy výběžek tlakové výše. Po jeho severním okraji budou postupovat z Atlantiku k východu frontální systémy a jižními okraji částečně ovlivní počasí na našem území,“ uvedli meteorologové.

V červenci žádné tropy nečekejte

Počasí

Podle nich bude v Čechách přes den oblačno až zataženo, na Moravě a ve Slezsku zpočátku jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty se v Čechách budou pohybovat v rozmezí 21 až 25 °C, na Moravě a ve Slezsku bude 25 až 29 °C. Na horách se počítá s teplotou kolem 12 °C, v Jeseníkách a v Beskydech dopoledne kolem 19 °C.

Místy se může objevovat déšť nebo přeháňky. Na východě republiky by pak obyvatelé měli počítat se srážkami a ojediněle i s bouřkami, ale to až odpoledne.

Předpověď počasí na Windy.com

Ve středu se začne oteplovat

Ještě chladněji bude v úterý, kdy se nejvyšší denní teploty budou pohybovat mezi 17 až 21 °C, v noci dokonce rtuť v teploměrech klesne na západě Čech až na 8 °C. Na zbytku území ale očekávají meteorologové noční teploty 17 až 21 °C.

Od středy by pak měly teploty zase pozvolna stoupat. V pátek by měly opět překonat hranici 30 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám