Hlavní obsah

Víkend bude zalitý sluncem, rána ale budou chladná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po středečním přechodu studené fronty bude oblačnosti i srážek rychle ubývat a o víkendu se odpolední maxima budou opět pohybovat na letních hodnotách. Výjimkou bude páteční ráno, které bude relativně chladné a ojediněle se můžeme dočkat i přízemních mrazíků. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě:Aktuální záběry z panoramatických kamer 14.9.Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Čtvrtek nabídne zpočátku oblačno až zataženo, na jihovýchodě republiky se ještě přidá déšť či přeháňky. Postupně však bude oblačnosti ubývat na polojasno či jasno a odpoledne se již budou teploty pohybovat mezi 19 a 23 °C.

V pátek bude jasno až polojasno, ráno se ojediněle objeví mlhy. Nejnižší teploty budou klesat k 7 až 3 °C, ojediněle se však vyskytnou i přízemní mrazíky. Přes den bychom se opět měli dočkat teplot mezi 21 a 25 °C.

Sobotní ráno opět ojediněle orámují mlhy, přes den by mělo být jasno až polojasno. Ranní minima klesnou na 12 až 8 °C, přes den to budou teploty mezi 23 a 27 °C.

Teploty pořádně srazí až říjen

Počasí

V neděli bude převážně polojasno až oblačno, ojediněle se objeví přeháňky. Ranní teploty klesnou na 13 až 9 °C, odpolední budou kolísat mezi 23 až 27 °C.

V pondělí do počasí u nás ‚promluví‘ zvlněná studená fronta – opět se tam budou tvořit bouřky, ale letní teploty to nevzdají,“ konstatovala Honsová s tím, že převážně bude polojasno až oblačno, v Čechách ojediněle s přeháňkami či bouřkami. Ranní minima se budou pohybovat mezi 14 a 10 °C, odpolední teploty vystoupají na 24 až 28 °C.

V úterý by mělo být oblačnosti více, převládat bude oblačno až zataženo, místy s deštěm či přeháňkami, ojediněle rovněž bouřkami. Ranní minima zůstanou mezi 14 a 10 °C, odpolední teploty vystoupají na 22 až 26 °C.

Výhled na středu slibuje převažující oblačno až polojasno, místy s přeháňkami a teplotami mezi 21 a 25 °C. Nejnižší ranní teploty zůstanou mezi 14 a 10 °C.

Česká aplikace Windy.com ukazuje riziko požárů pro celý svět

Internet a PC

Reklama

Výběr článků

Načítám