Hlavní obsah

Víkend bude deštivý a větrný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr týdne doprovodí deštivé a větrné počasí. Souviset bude s přechodem frontálních systémů, které se přes naše území budou přesouvat od západu až severozápadu a jejichž průvodním znakem bude i dočasné ochlazení. Již příští týden by měl přinést opětovné ubývání oblačnosti a nárůst teplot, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě:Aktuální záběry z panoramatických kamer 16. 2. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude ještě pokračovat stávající počasí s ranními mlhami či nízkou oblačností. Přes den bude místy i polojasno, odpoledne však bude od západu přibývat frontální oblačnost. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 6 a 12 °C.

V pátek bude zataženo, postupně na většině území déšť nebo přeháňky, na vrcholcích hor i sněhové,“ uvedla Honsová. Ranní teploty klesnou k 6 až 1 °C, přes den se dostanou na 6 až 12 °C. Čerstvý jihozápadní až západní vítr bude mít v nárazech rychlost až kolem 55 kilometrů v hodině, na vrcholcích hor až kolem 90 kilometrů v hodině.

V sobotu, která bude největrnějším dnem týdne, bude převládat počasí s velkou oblačností, místy s deštěm či přeháňkami, které budou v nejvyšších polohách sněhové. Vítr se bude měnit na západní až severozápadní a v nárazech bude dosahovat rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině, na horách opět až kolem 90 kilometrů v hodině. Večer by měl nicméně slábnout. Ranní minima se budou pohybovat mezi 8 a 4 °C, přes den se budou pohybovat mezi 7 a 11 °C.

Přijde k nám v březnu mráz? Polární vír se může zhroutit

Věda a školy

V neděli bude převládat zataženo s deštěm či přeháňkami, které budou od vyšších poloh opět sněhové. Ustávat by měly během odpoledne. Ranní minima se budou pohybovat nejčastěji od 6 do 2 °C, denní mezi 4 a 8 °C.

Pondělí nabídne polojasno až oblačno s ranními minimy mezi -1 a 5 °C. Přes den se teploty dostanou na 1 až 5 °C.

V úterý a ve středu by mělo být převážně polojasno, ráno ojediněle s mrznoucími mlhami či nízkou oblačností. Úterní minima klesnou k -1 až -5 °C, přes den se dočkáme teplot mezi 4 a 8 °C. Ve středu klesnou ráno teploty k 1 až -3 °C, denní se již dostanou na 6 až 10 °C.

Žádné mrazivé dny na obzoru

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám