Hlavní obsah

VIDEO: V pátek ráno přijde extrémní mráz, o víkendu se oteplí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Páteční ráno má být nejchladnější ze všech zbývajících dnů tohoto týdne. Teploty se budou pohybovat od 17 do 13 stupňů pod nulou, v ojedinělých případech dosáhnout až minus 20 stupňů, říká meteorolog Miloš Dvořák z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). O víkendu se naopak mírně oteplí.

Foto: František Kšajt, Právo

Článek

V pátek bude přes den devět až pět stupňů pod nulou, v tisíci metrech na horách pak kolem minus dvou stupňů Celsia. V dalších dnech by se mělo mírně oteplovat. Rtuť teploměru ovšem bod mrazu nepřekročí.

O víkendu bude slunečno, ale stále mrazivo. V sobotu ráno se čekají teploty okolo minus 11 stupňů Celsia. Ojediněle se mohou vyskytovat mlhy. Přes den se teploty budou pohybovat mezi šesti a dvěma stupni pod nulou, řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

V neděli se lehce oteplí, obloha bude jasná nebo skoro jasná. Ranní mrazy dosáhnou 11 stupňů, na horách až 15 stupňů pod nulou. Přes den se očekávají minus čtyři stupně až nula.

V následujících dnech se nepočítá se srážkami. Lyžařské podmínky na horách jsou výborné zejména tam, kde se k nasněženému sněhu ještě přidává umělé dosněžování, uvedl Dvořák. V nížinách nyní leží vrstva sněhu od dvou do 15 centimetrů.

Příští týden bude oblačný, očekávají se časté inverze, které můžou lidem způsobovat potíže s dýcháním. Teplotně však nebude příští týden tak mrazivý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám