Hlavní obsah

Až do Vánoc s nadprůměrnými teplotami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po relativně chladném období z přelomu listopadu a prosince bude následovat období teplotně nadprůměrné, které by mělo vydržet až do Vánoc. V dlouhodobém výhledu to uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 12. 12. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Výhled se týká období čtyř týdnů od 11. prosince do 7. ledna.

Už aktuální týden bude relativně teplý, kdy teploty v některých dnech vystoupají až k 9 stupňům. A ještě o trochu teplejší by měl být v průměru týden před Vánocemi.

„Poté nás do konce roku a na začátku roku příštího bude doprovázet o něco chladnější počasí s týdenními hodnotami teplot kolem průměru,“ uvedl ČHMÚ.

Co se srážek týká, ještě si jich Česko užije. „Po výrazném srážkovém období, které trvá na našem území od druhé listopadové dekády, bude následovat minimálně ještě jeden (aktuální) týden s nadprůměrnými srážkami. V dalších třech předpovědních týdnech jsou očekáváné už jen průměrné úhrny srážek,“ napsali meteorologové.

Ti čekají, že do Vánoc by se měly vyskytovat dešťové srážky, na horách přechodně i sněhové, až poté by se sněhové srážky měly objevit i v nižších polohách.

Teploty budou jako na houpačce

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám